Каранцима рупе дошле главе, 40 година чекају лопату асфалта: градоначелниче ваљда нас ти нећеш издати!? 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni             

 
Каранцима рупе дошле главе, 40 година чекају лопату асфалта: градоначелниче ваљда нас ти нећеш издати!?
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
13.08.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Село Врнчани, иако се налази на преко 700 метара надморске висине на стрмим падинама Каблара и даље
Пут за Врнчане, фото: ГЗС

опстаје захваљујући вредним људима који у њему живе. Свака кућа овде годишње убере по пет тона малине, стаје су им пуне говеда а у јесен у просеку род кромпира им је два вагона.

Тежак је живот ових људи на врлетима опеване планине, али опет веома ретко се чује да се пожале као ових дана. Родила летина добро, свега има али друга мука их притиска већ неколико година. Беспут, излокани друм, којим ће како ствари стоје ускоро мештани морати на обрамици носити цегере.

Пре 40 година бачена је последња лопата асфалта поред њихових кућа а од тада нико их не погледа више. Надају се у чачанске власти, али веле да им се и нада полако гаси. Једнако нешто прече искаче, а они су увек на зачељу, па их плаши хоће ли проћи још четири деценије чекања.

,,Обећао нам је Милун Тодоровић лане да ће помоћи, ваљда нас неће оставити овако да нам деца одлазе. А видите да имамо још младих и способних људи. Богами, би се народ овде окуражио кад би нам ово пута догнали ко осталом свету. Чујем да је Тодоровић вредан и частан човек. Ваљда нас неће слагати", каже старина Павле Милошевић, озбиљан човек и домаћин који је много терета претурио преко плећки за својих 75 година.

Жељко Каранац (40), није напустио завичај

И заиста није им лако. Старац је у праву, село је остало тотално без прилаза, аутобус је престао да се клима по рупама а са планинског виса отишла је и пошта, амбуланта и трговци.
Мора се до Чачка и за 100 грама кафе или пакло дувана. Ови вредни и часни људи навикли су на све и нису нимало размажени. И када они проговоре да нешто није у реду, мора им се веровати. А ко би други могао да им помогне сем челног човека Чачка. Њему су и дали гласове, од њега очекују лопату асфалта, и у праву су. А и кажу да је до сада држао реч.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


karanac kablar vrnaci put gradonacelnik cacak milun todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.051.165 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)