Потписан споразум између два најбоља туристичка села света 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потписан споразум између два најбоља туристичка села света
Trenutno na sajtu: 262       |       Podeli:
28.10.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - У Ужицу је данас потписан Протокол о сарадњи између два најбоља туристичка села света за прошлу годину,
Потписан споразум између два најбоља туристицка села света, Фото: РИНА

а то су Мокра Гора и словеначка Солчава.

Протокол су, како се наводи на званичном ужичком сајту, потписале директорка Туристичке организације Ужице Данијела Ђорђевић Арсић и Дарија Кнез из Центра Ринка, Јавног завода за туризам и одрживи развој Солчеве.

Градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић је нагласила да је свака сарадња пут за упознавање и зближавање наших народа, изградњу мостова пријатељства и разумевања.

У име општине Солчава, која се налази у југозападном делу Штајерске обратила се жупања Катарина Прелесник и истакла да се данас покреће сарадња у области туризма а да се нада да ће се ускоро покренути и сарадња у многим другим областима.

Крајем прошле године, Генерална скупштина Светске туристичке организације Уједињених нација са седиштем у Мадриду, у конкуренцији више од 170 пријављених села из 75 земаља, доделила је титулу најбољег туристичког села на свету Мокрој Гори из Србије и Солчави из Словеније.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MOKRA GORA SOLCAVA SLOVACKA UN NAJBOLJE SELO SELO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.460.168 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)