Мештани Глишиних Вода у страху, отапање снега поново ће покренути клизиште 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Мештани Глишиних Вода у страху, отапање снега поново ће покренути клизиште
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
03.02.2020 | 0 коментар(а)



Прибој – Док се већина грађана широм Србије радује лепом и топлом времену, то није случај са
У насељу Глишине Воде има 25 кућа и све су у опасности, фото: РИНА

мештанима који живе у прибосјком насељу Глишине Воде јер високе темепратуре и отапање снега сваке године проузрокују покретање клизишта које се налази изнад њихових кућа и представља један од горућих проблема ове општине.

“Овде су неке куће нагете и по пола метра. Није свејдно живети и свакодневно стрепети да се клизиште не покрене и однесе све што смо годинама стварали. Најтеже је ноћи, кад легнемо да спавамо и најмања шкрипа прозора и врата нас буди, јер се плашимо”, каже мештанин Насуп Караосмановић за РИНУ.

Насуп Караосмановић плаши се за живот своје породице, фото: РИНА

У насељу се налази 25 кућа, а међу становницима су мала деца и старији људи.

“Не знамо шта да радимо. Овде су нам куће и све што имамо, али ако се проблем не реши мораћемо се селити, јер овде под оваквим условима нема будућности”, рекла је Раза Караосмановић.

Раза Караосмановић, фото: РИНА

Глишина Вода је насеље изнад пута које спаја стари са новим делом Прибоја, а клизиште које се овде налази највеће је у Србији. Општина Прибој није у надлежности за решевање овог прблема, зато се дописи упућују државним институцијама. Локално руководство се крајем прошле године састало се са Републичким штабом за ванредне ситуације где је договорена израда пројекта уз помоћу чије реализације би се клизиште коначно санирало.

Неке куће нагнуте су и по пола метра, фото: РИНА

“Неминовно је да ће се клизиште покренути услед отапања. Проблем који имамо је заиста алрамантан и проналазак брзог решења је неопходно. Коначно се кренуло са речи на дела. Након што Републички штаб за ванредне ситуације донесе непоходне закључке, приступиће се релаизацији, а новац за санацију клизиштра ће издвојити Канцеларија за јавна улагања”, рекао је Борис Мрдовић, председник Скупштине општине Прибој.

Клизиште Глишине Воде први пут покренуто је 1974. године, приликом изградњепруге Београд – Бар. Одмах је постало претња за све мештане овог насеља, али и за друмски, железнички саобраћај као и за водоводни систем.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj glisine vode kliziste mestani strah

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.437 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)