НС: Доследни у власти, остали доследни и у опозицији 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
НС: Доследни у власти, остали доследни и у опозицији
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
14.09.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Информативна служба Нове Србије издала је саопштење у коме после нешто више од годину дана

деловања као опозиција каже да је остала доследна својим политичким принцима и виђењима како треба да се води град.

У саопштењу Нове Србије се наводи:

,,Нова Србија, после 20 година власти у Чачку, је на изборима 2016. године заузела треће место по броју освојених гласова. То је био сигнал да грађани Чачка не желе више да нас виде као владајућу гарнитиру.

Часно и поштено смо се захвалили победницима на позиву о формирању власти и јасно рекли да после избора и суда грађана, немамо морално право да будемо део владајуће гарнитуре.

Легитимно је право и оних који су са нама партиципирали у власти до 2016.године, иако су добили знатан број гласова мање од Нове Србије, да се одлуче да буду важан фактор одлучивања у нашем граду.

Нова Србија, за разлику од својих дојучерашњих партнера, је остала доследна својим политичким принципима и виђењу начина како треба град да се води, када за то добијете поверење грађана.

Очигледно, да су наши бивши сарадници променили курс свог политичког деловања из разлога који се може дефинисати као политика “Битна је функција и благодети власти “.

Да је тако, видели смо на примеру новог Пословника о раду, који је драстично промењен у односу на пословник који смо сви заједно донели 2008.године, и у којем се одустаје од основних демократских принципа.

Председник Скупштине Града Чачка је изјавио да је задовољан бројем присутних одборника на последњој седници Скупштине града. Очигледно да је ту захвалност упутио одборницима опозиције. Тако смо имали случај да је другог дана заседања у скупштинској сали остало само 18 одборника заинтересованих да дају свој суд о важним питањима за наш град. Можда је Игор Трифуновић био задовољан јер је од тог броја присутних било 6 одборника Нове Србије ( од укупно 7 одборника колико броји одборничка група ) и чује њихове дискусије у којима је потврђено њихово залагање за добробит града Чачка. То кажемо из разлога што је од 70 амандмана поднетих за скупштину 23.децембра 2016.године на Предлог одлуке о буџету за 2017. годину усвојено директно 6 амандмана и индиректно кроз ребаланс још 31 амандман. Наша размишљања да је потребно више средстава за информисање, ђачке и студентске стипендије, школе, бригу о старима добиле су потврду кроз измене буџетских позиција онако како је то видела Нова Србија.

Пошто више нисмо у могућности да подносимо више од 7 амандмана на предлог буџета, због крајњег недемократског Пословника о раду, одлучили смо се да више амандмане не подносимо и не учествујемо у дану за гласање све док је овакав накарадни Пословник о раду на снази.

Такође, својим дискусијама одборници Нове Србије су лоцирали проблеме које власт није препознала, а само три дана по завршетку скупштине они су се манифестовали као горући у нашем граду.

Наиме, упозорили смо власт на услове у приватним вртићима, за који град обезбеђује субвенције у износу од 17 милиона, без контроле истих да би просветна инспекција забранила рад једног од два приватна вртића и тако је 80 малишана остало без смештаја.

Затим, одборници НС су упозорили и на проблем додатних неопходних средстава за “КК Борац“, после одлуке КСС-а да се мора поред АБА ЛИГЕ играти КЛС, што је потврдио и председник клуба. Поставили смо и питање ко има приоритет за упис у предшколске установе са обзиром на чињеницу да смо донелу одлуку о проширењу за 216 малишана. Добили смо одговор да приоритет имају деца која су била испод квоте, а уписана су у приватне вртиће. Нова Србија сада поставља питање “Да ли се у пракси то тако и спроводи ?“

Нова Србија, када сумирамо више од годину дана опозиционог деловања, може свима да погледа у очи и да каже били смо доследни у власти, остали смо доследни и у опозицији.”

Информативна служба Нове Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.882.085 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)