Olujni vetar odneo tribinu na stadionu u Trbušanima - konstrukcija pala na prugu i lokalni put 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Olujni vetar odneo tribinu na stadionu u Trbušanima - konstrukcija pala na prugu i lokalni put
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
20.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Olujno nevreme praćeno kišom i grmljavinom sinoć kasno uveče pogodilo je delove zapadne Srbije. Najviše štete ovoga puta pričinjeno



je na samoj teritoriji grada Čačka, ali i u okolnim Mesnim zajednicama. U čačanskom selu Trbušani jak vetar podigao je i odneo krov tribina na stadionu FK „Polet”, konstrukcija je pala na lokalni put, ali i prugu, pa je neko vreme bio u prekidu železnički saobraćaj Čačak-Požega.

„Šteta je velika, krovna konstrukcija je pala na prugu vozovi nisu mogli da saobraćaju, nas sugradjanin je došao i sklonio da vozovi mogu da saobraćaju, a u toku dananjeg dana planiramo da sklonimo konstrukciju da bi gradjani mogli da koriste ovaj put, mada imaju saobracajnicu koja im omogućava da mogu da prilaze svojim kućama. Očekujemo pomoć od grada jer bez te pomoći mi ovo ne možemo da uradimo", rekao je Lola Čvrkić predsednik FK „Polet” iz Trbušana.

Lola Čvrkić predsednik FK „Polet” iz Trbušana

Ni stariji meštani ne pamte da je poslednjih godina tako snažan vetar duvao na ovim prostorima, kako kažu sreća je samo u tome da je grad ovoga puta zaobišao mesta u kojima su poljoprivredni radovi u punom jeku.
„Pravilo je veliku štetu ljudima, sreća što nije bilo grada nevreme je negde obalilo stare bandere, na nesreću odneo je ovaj krov verovatno da nije dobro urađena konstrukcija, ali je izuzetno bio jak udar vetra, pa je logično da dođe do toga. Nije bilo baš toliko velikih šteta, ali je nevreme bilo izuzetno neverovatno, udari su bili nas jaki, pravo je čudo da nije čupalo drveće", rekao je meštanin Milija Kovačević.

Milija Kovačević

Inače, sinoćnja oluja izazvala je i nekoliko požara na teritoriji grada Čačka koji su brzom intervencijom vatrogasnih ekipa lokalizovani na vreme.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti trbusani oluja konstrukcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.321.936 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)