Нећете веровати: Лазовић предао власт Нушићу на три дана 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Нећете веровати: Лазовић предао власт Нушићу на три дана
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
23.08.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - И то се догодило, председник општине, Зоран Лазовић, предао је кључеве Браниславу Нушићу и Ивањицом ће
Фото: РИНА

у наредна три дана владати хумор, позориште и добра забава.

"Нушић се за 10 година одомаћио код нас. Он толико воли Ивањицу, да сам му чак предлагао да овде узме и место боравка. Он је чудо од човека, у животу нисам видео лице тако жељно власти. Али он је успео да нам се подвуче под кожу. Сви га волимо, али може да му кврцне у глави и зато питам Нушићевце да ли су сагласни да дамо Нушићу кључеве", упитао је кроз шалу Лазовић своје суграђане.

Након бурног аплауза кључеви су предати глумцу Милану Милосављевићу који већ десет година тумачи лик Бранислава Нушића за време фестивала у овој варошици, а чим је дошао на власт имао је једну жељу.

"Прво што сам урадио јесте да сам прошетао Нушићевом улицом и умало нисам сломио врат, а онда кад сам скренуо Његошову, тамо је све милина. Зато вас молим да то средите, да ја не ломим штап и ципеле следеће године", замолио је Нушић у Ивањици, а одговор је одмах уследио.

"Од првог септембра креће реконструкција улице Браниславу Нушићу", рекао је Лазовић.

Милосављевић се захвалио Ивањичанима на поверењу које му пружају задњих десет година и Нушићијаду прогласио отвореном. Главним ивањичким улицама омладина је продефиловала обучена у костиме и све је подсећало на Нушићево време.
"За нас је ово велики дан. Овако обучени вратимо се у нека стара времена кад је све било много другачије и осећај је предиван", рекла је Марина Марић из Ивањице.

Kроз шаренолику Ивањицу прошетао се и Нушићев праунук Небојша.
"Овај фестивал је специфичан јер сви Ивањичани учествују у њему. Њихова гостопримљивост је заиста несвакидашња. Осећате се као код куће и добродошли, а позитивна, насмејана атмосфера је оно што осваја чим крочите", рекао је Небојша за РИНУ.

Нишићијада у Ивањици потрајаће до недеље 25. августа, посетиоци ће моћи да уживају у бројним представама, а на сцени ће се наћи доајени српског глумишта попут Тање Бошковић, Љиље Стјепановић, Ивана Бекјарева и Мине Лазaревић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.612.977 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)