Сви као један: Матуранти отплесали са осмехом на уснама и сузама у очима 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Сви као један: Матуранти отплесали са осмехом на уснама и сузама у очима
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
26.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Са градског трга вечерас је послата прелепа слика у Европу и свет. Преко 600 чачанских матураната заједно је заплесало и тако
Преко 600 матураната учествовало у традиционалном плесу, фото: РИНА

обележило завршетак свог средњошколског образовања. Сви су играли као један уз ритмове валцера, латино -америчких и диско игара.

За овај за њих незабораван тренутак, кажу спремали су се неколико месеци.

"Почели смо са припремама од почетка другог полугодишта. Много нам значи овај матурски плес, јер то је уз матуру последња ствар коју радимо заједно са другарима из одељења. Осећања су помешана, и срећа и туга вечерас су присутни заједно код свих нас", каже гимназијалка Неда Јовановић.

Сви као један пратили тактове музике, фото: РИНА

Ништа мање интерсантан матурски плес није био ни дечацима спортистима.

"Ово је прелепо искуство. Ја се бавим спортом, па су ми плесни покрети скроз били страни, али уз другаре и инструкторе научио сам основне кораке. Сем што је вечерас било прелепо, моћи ћу ово да искористим у свакодновном животу, па нећу имати две леве ноге док играм", каже уз осмех Стефан Николић.

За неке матуранте вечерашњи заједнички плес је досањани сан.

"Кад сам био млађи увек сам гледао матуранте који плешу на тргу и прижељкивао да се и ја нађем на њиховом месту. Вечерас је дошло и наших пет минута", каже Марко Крупеж.

Матурски плес у Чачку, фото: РИНА

Трема је била присутна, али матуранти су се са осмехом изборили и успели да одиграју све кораке које је од њих тражио кореограф Дарко Вујаковић из плесног клуба "Луна".

"Месецима вежбамо заједно. Неки од њих су мало ескивирали часове, али ипак смо успели да увежбамо целу кореографију. Не радимо класичан плес, већ смо поред квадрила научили латино, диско плесове и валцер, па сам сигуран да ће им ово што су научили значити и у будућности", рекао је кореограф Дарко Вујаковић из плесног клуба "Луна".

Град Чачак једини је који конкретно подржава ову манифестацију, па је из буџета града за матурски плес матураната издвојено 500.000 хиљада динара.


РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ples maturanti cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.618.305 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)