Дрином запловило преко 20 хиљада људи! У чамцима и уз музику ударили бригу на весеље! 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Дрином запловило преко 20 хиљада људи! У чамцима и уз музику ударили бригу на весеље!
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
21.07.2018 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Чамци су спремни, друштво је ту и 25 регата може да почне. Зелена Дрина скоро да постаје неприметна кад колона крене низводно од Перућца до Рогачице.



“Најбољи провод сваког лета је овде на реци. Већ трећу годину са друштвом не пропуштам спуст Дрином. Припремимо опрему, пиће, храну и музику и заборавимо на све проблеме”, каже Марко Симовић из Београда.

Највећи спектакл на реци, фото: Глас западне Србије

Странци се одушевљено из године у годину враћају у Бајину Башту.

“Овога нема код нас у Немачкој, тек кад дођемо у Србију видимо како се стварно одмара. Дрина је прелепа, храна преукусна, стварано уживамо и сваке године доведемо још наших пријатеља да се и они упознају са свим овим лепотама”, поделио је своје одушевљење са Гласом западне Србије, Јан из Хамбурга.

Али Дринска регата посебан је догађај и за оне који су овде рођени и одрасли на обалама пограничне реке, опеване у бројним песмама.

“Ја сам домаћи, из Љубовије, али сваке године ми заигра срце кад теба са друштвом да се припремим за регату. Тај осећај кад се окупимо и уз пиво спустимо низ реку се не може описати речима”, јасан је Александар Јовановић.

Посетици из свих земаља света традиционално не заобилазе Бајину Башту треће суботе јула, фото: Глас западне Србије

Највећи спектакл на води одржва се две и по деценије, и најбољи је промотер туризма овог краја истакао је Дејан Млађеновић, директор Туристичко – спортског центра у Бајиној Башти.

“По овој манифестацији смо препознатљиви, али имамо ми и бројне друге садржаје које туристи из свих крајева света радо посећују, па смо пети по броју ноћења у Србији. Река Дрина, прелепа језера и планине. Велики успех за нас је што трајемо 25 година и без обзира ко је у организацији, овај догаћај увек ће остатаи у нашој традицији”, изјавио је Млађеновић за Глас западне Србије.

Фото: Глас западне Србије

Добра забава не престаје ни након спуста реком, јер у вечерњим часовима за све посетиоце наступају највећа имена регионалне музичке сцене. Синоћ је пред хиљадама гледалаца наступила Цеца Ражнатовић, а вечерас ће на бину у Рачи изаћи Црвена јабука и Ален Исламовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.981.305 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)