Дејан Јевђић, мајстор трубе у Нову годину закорачио са Ивицом Дачићем 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Дејан Јевђић, мајстор трубе у Нову годину закорачио са Ивицом Дачићем
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
02.01.2021 | 0 коментар(а)



Весело је било у студију Тв Прве, уз звуке мајсторске трубе оркестра Дејана Јевђића и уз нумере које су у празничним данима



свима измамиле осмех на лице.

Трубачки оркестар Јевђић из села Расне код Пожеге , формиран је у децембру 200.године, а Јевђић је четвороструки добитник Златне трубе на драгачевском Сабору и ових дана управо слави две деценије постојања. Труба је основ живота домаћинства Јевђић.
Дејан Јевђић из Расна код Пожеге заслужио је да му се име нађе на мермерној плочи у Гучи. Јевђић је поникао у породици у којој се љубав према труби преносила са колена на колено. За прве одсвиране тонове Дејан „криви“ свог покојног деду Љубомира Љуба Јевђића, који је био чувени трубач у западној Србији, а свирао је у оркестру Лала Вирића из Криве Реке. Његова баба Русинка (84) прича нам како се Дејан није одвајао од деде и његове трубе, а први писак направио је када је имао свега четири године.

Прва кола и песме Дејан је свирао у оркестру Ивана Павловића из Роге, а потом и код Видоја Филиповића из Милићевог Села. Чувени Мића Петровић је 1996. године формирао трубачки подмладак, оркестар дечака у коме су били његов син Дејан Петровић, као и Дејан Лазаревић, али и Дејан Јевђић. Данас сва тројица имају своје оркестре, постали су мајстори трубе и можда најпознатији трубачки асови у Србији.

Јевђић је запослен као војник у касарни, у Пожеги. Ожењен је супругом Живком сакојом има две ћерке - Мину и Дуњу. 

Новогодишњи Специјал, Дејан Јевђић свира Ивици Дачићу, „Јутро” Тв Прва:

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Dejan jevđić razbudio gledaoce Tv Prve svojim okestrom majstor trubeiz Rasne

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.839.649 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)