Alfa BK Univerzitet Fakultet za menadžment u sportu - Stopama šampiona, uspešni koračaju zajedno 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Alfa BK Univerzitet Fakultet za menadžment u sportu - Stopama šampiona, uspešni koračaju zajedno
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
13.06.2023 | 0 коментар(а)



Kreativna ideja utemeljivača, afirmisanih sportskih stručnjaka i renomiranih profesora o fakultetu koji bi trebalo da bude zapažen u sportu kao jednoj od oblasti vrhunskog uspeha u Srbiji,



dovela je do osnivanja Fakulteta za menadžment u sportu Alfa BK univerziteta. Osnovan tokom novembra 2001. godine upisivanjem prve generacije studenata na studijski program Menadžment u sportu, ovo je bio prvi zvanično priznati program za školovanje menadžera u sportu na našim prostorima, ali i šire, u zemljama Balkana, koji je privukao veliki broj zainteresovanih studenata i vrhunskih sportista, tada već dokazanih i afirmisanih na domaćem i međunarodnom planu.

Fakultet za menadžment u sportu Alfa BK Univerziteta je u toku svog dvadesetdvogodišnjeg uspešnog poslovanja i tradicije iznderio veliki broj sjajnih mladih sportista. Generacije i generacije vrhunskih sportista, brojni državni prvaci i reprezentativci, ali i eminentni menadžeri sportskih organizacija, saveza, klubova i drugih sportskih institucija. Među njima se, među mnogima, posebno ističu Janko Tipsarević, jedan od najboljih tenisera sveta, Danilo Ikodinović, poznati vaterpolista svetskog renomea, Nađa Higl, svetski prvak u plivanju, Vlada Vujasinović, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena. U vidu svojevrsne potvrde kvaliteta svog poslovanja, Fakultet za menadžment u sportu bio je prva privatna obrazovna ustanova iz oblasti sporta koja je, pored akademskih studija, dobila i akreditaciju za sprovođenje nastave na programima tadašnjih poslediplomskih i doktorskih studija, čime se zaokružio proces kreiranja najkvalitetnijeg sportskog menadžerskog kadra u Srbiji.

Danas Fakultet za menadžment u sportu Alfa BK univerziteta izvodi nastavu na akreditovanim osnovnim akademskim studijama kao i na programima master akademskih studija. Studijski programi Fakulteta su celoviti, sveobuhvatni i usklađeni su sa sličnim evropskim i inostranim programima, izlazeći u susret brojnim zahtevima praktičnog rada u raznim oblastima sporta i izazovima upravljanja savremenim sportskim klubovima, državnim reprezentacijama, sportskim savezima i organizacijama. Nastavni proces na studijskim programima Fakulteta je interaktivnog karaktera, uključuje analizu primera iz prakse, podstiče studente na razmišljanje i kreativnost, samostalnost u radu, kao i na praktičnu primenu stečenih znanja.

Jedan od studenata Fakulteta za menadžment u sportu bio je i poznati teniser Viktor Troicki koji je trijumfovao na turnirima u Moskvi 2010. godine i u Sidneju 2015. i 2016. godine, čime je stekao reputaciju tenisera svetskog glasa. Troicki je svoj najbolji plasman na ATP listi ostvario u junu 2011. godine kada je postao 12. teniser sveta, dok je ostvario i odlučujuće pobede za reprezentaciju Srbije u poslednjim mečevima finala Dejvis kupa 2010. godine, kao i u paru sa izvrsnim Novakom Đokovićem u finalu ATP kupa 2020. godine. Teniski savez Srbije je postavio Viktora Troickog za selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Jedna od studentkinja osnovnih i master studija Fakulteta za menadžment u sportu bila je i naša profesionalna teniserka Nina Stojanović, trenutno najbolje rangirana domaća teniserka koja je bila među 100 najboljih teniserki sveta. Nina Stojanović je još kao junior učestvovala u tri Grand slam polufinala u dublu, na Vimbldonu i prvenstvu French Open 2013. godine i na svetskom prvenstvu Australian Open 2014. godine, da bi 2019. godine ušla u svoje prvo WTA polufinale u singlu, a takođe i osvojila svoju prvu titulu na prvenstvu Baltic Open.

Timu naših renomiranih studenata pridružila se i legenda srpske košarke Bogdan Bogdanović, koji trenutno igra za američki NBA tim Atlanta Hawks. Bogdanović je dva puta uzastopno tokom 2014. i 2015. godine bio proglašen za Evroliginu zvezdu u usponu, dok je 2017. godine osvojio Evroligu sa poznatim turskim košarkaškim klubom Fenerbahče. Bogdan Bogdanović je ujedno i član seniorske reprezentacije Srbije, jedan je od njenih vodećih igrača i sa njom je osvajao medalje na velikom broju svetskih i evropskih takmičenja.

Konačno, još jedan od znamenitih studenata Fakulteta za menadžment u sportu je i poznati srpski fudbaler Dušan Vlahović, student četvrte godine osnovnih akademskih studija, koji igra na poziciji napadača i trenutno nastupa za Juventus i reprezentaciju Srbije. Nakon svog učešća u Fudbalskom klubu Partizan i u klubu iz Firence Fiorentini, Vlahović prelazi u Fudbalski klub Juventus sa kojim je po prvi put u karijeri zaigrao u Ligi šampiona. Vlahović je više puta bio biran za najboljeg mladog igrača, igrača meseca u Fudbalskom klubu Fjorentina, kao i za najtalentovanijeg igrača.

Mnogi sportisti su postigli zapažene rezultate na međunarodnoj sceni, ali nije lako uskladiti sportsku karijeru i obrazovanje. Ipak, postoje i oni koji su završili studije i time dokazali da se uz talenat, rad i disciplinu mogu postići vrhunski rezultati u više oblasti života, sportu i obrazovanju. Oni su inspiracija za mlade ljude koji žele da se bave sportom, da teže zvezdanim visinama, ali i da istovremeno steknu vrhunsko obrazovanje, znanje i veštine. Svi naši studenti, stopama svetskih asova i šampiona, nižu ogromne uspehe i zapažene rezultate u svojoj sportskoj karijeri i akademskom obrazovanju. Studiranje na Fakultetu za menadžment u sportu Alfa BK Univerziteta omogućava budućim sportskim menadžerima da se ostvare u svojim karijerama i otvara im svetla vrata uspeha.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti bk fakultet tim upis menadzment sport

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.466.122 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)