Incident u OŠ „Dragiša Mišović” – škola primenila sve propisane mere 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Incident u OŠ „Dragiša Mišović” – škola primenila sve propisane mere
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
04.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak – U četvrtak 28. marta u Osnovnoj školi „Dr Dragiša Mišović” dogodio se slučaj vršnjačkog



nasilja u kome su učestvovali učenici petog razreda, a u kome je povređena jedna učenica.

„Na malom odmoru, pre početka četvrtog časa, ispred kabineta za matematiku, došlo je do prepirke oko zauzimanja mesta na klupi. Dečaci su insistirali da devojčice ustanu. Sve su ustale osim jedne (H.V.), dečaci su je gurali i pokušavali da je sklone. Tada joj je jedan od dečaka nabacio prsluk na glavu i neko od njih je udario zatvorenom šakom u leđa”, kaže direktorka ove škole, Stana Šipetić.

Devojčice su incident prijavile nastavnici matematike koja ih je uputila na stručnu službu škole.

Prema rečima direktorke, školski pedagog je obavio razgovor sa datim devojčicama, obavestio majku H.V., a zatim obavila i razgovor i sa ostalim učesnicima događaja. Razogovor je takođe obavljen i sa roditeljima dvojice dečaka.

„Istog dana zakazan je Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Narednog dana je održana odeljenska zajednica uz prisustvo pedagoga, a svi učesnici događaja napisali su opis situacije. U ponedeljak, 1. aprila održan je još jedan sastanak Tima, na kome je procenjeno da je ispoljeno nasilje na drugom nivou”, rekla je direktorka.

Preporuke Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jesu da odeljenski starešina u saradnji sa roditeljima sačini plan zaštite za sve učesnike događaja, da se pojača vaspitni i društveno-korisni rad, da učenici dolaze na savetodavne razgovore kod školskog pedagoga, te da im se izreknu vaspitne i vaspitno-disciplinarne mere, što je i učinjeno na zasedanju Odeljenskog veća, u sredu, 3. aprila.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI ČAČAK DRAGISA MISOVIC OSNOVNA SKOLA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.639.754 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)