Сутра исплата пола минималца за 1.140.000 запослених 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Сутра исплата пола минималца за 1.140.000 запослених
Trenutno na sajtu: 466       |       Podeli:
07.04.2021 | 0 коментар(а)



Исплата половине минималне зараде за март, из трећег пакета државне помоћи, почиње сутра, а за њу се, како каже министар финансија Синиша
Сутра исплата пола минималца за 1.140.000 запослених, Фото: Илустрација, ГЗС

Мали пријавило 251.517 фирми са 1.140.000 запослених.
"Будући да половина минималне зараде износи око 16.000 динара и да је за помоћ пријављено 1.140.000 радника, сутра ћемо на наменске рачуне, које је отворила Управа за трезор, исплатити укупно 17,5 милијарди динара", наводи Мали за Тањуг.
Министар истиче да је и помоћ превозницима део трећег пакета помоћи и да је пријава за ову помоћ завршена.

Према његовим речима, ресорно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре сада анализира пристигне пријаве а превозницима који су се пријавили ће до краја априла бити исплаћено по 600 евра помоћи по сваком аутобусу.

До краја овог месеца биће исплаћена и помоћ градским хотелима, за које је такође завршено пријављивање а пријаве се тренутно анализирају.

Синиша Мали за Тањуг каже да су усвојени сви прописи неопходни за исплату трећег пакета помоћи.

Тако је усвојен Закон о проширењу постојеће гарантне шеме, затим Закон о новој гарантној шеми која је усмерена ка онима које је још више погодила пандемија корона вируса.

"Усвојили смо одлуке за исплату два пута по 30 евра свим пунолетним грађанима Србије а пријављивање за ову помоћ траје од 28. априла до 15. маја. Првих 30 евра грађани ће добити у мају, а других 30 у новембру, док ће пензионери у септембру добити и додатних 50 евра", каже Мали.

Посебан програм у трећем пакету је усмерен ка незапосленима који ће у јуну добити додатних 60 евра а Синиша Мали каже да ће у четвртак следеће седмице бити усвојена посебна уредба за исплату ове помоћи.

Истиче да држава овим уплатама показује да сва обећања која је дала и испуњава и да је опет највећи терет пандемије корона вируса преузела на себе.

"Све то је урађено у циљу спасавања наше привреде и ублажавања негативних последица ковида-19. И резултати су ту, јер смо лане имали један од најмањих падова БДП-а у Европи, задржали смо скоро пуну запосленост, наше фабрике и даље раде", наводи он.

Додаје да је за очекивати да уз ове мере помоћи и уз масовну вакцинацију, где је Србија прва у Европи по броју ревакцинисаних, у скорије време изађемо из кризе изазване пандемијом корона вируса.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MINIMALAC ISPLATA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.260.696 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)