Почиње највећи домаћи студентски филмски камп - Интеракција 2017 


Danas pretežno sunčano, tokom noći naoblačenje              Tinejdžera udarila struja, iz Užica prebačen za Beograd, ima teške opekotine              Danas je pobusani ponedeljak             

 
Почиње највећи домаћи студентски филмски камп - Интеракција 2017
Trenutno na sajtu: 527       |       Podeli:
10.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Међународни студентски филмски камп "Интеракција 2017" почиње сутра, а до 27.

августа 15 студената режије, камере, дизајна звука, монтаже и продукције, подељени у три екипе, снимиће три документарна филма на тему "Мали град-велики људи", најавио је Независни филмски центар "Филмарт".

Током седмодневног боравка у Ужицу, Ивањици и Чачку, учесници ће пронаћи приче и снимити документарце. По завршетку снимања, 17. августа, учесници из све три екипе окупиће се у Пожеги, где ће им се придружити 20 полазника 7. Међународног мастеркласа документарног филма "Интердок 2017".

Док учесници кампа буду монтирали своје филмове, полазници мастеркласа ће присуствовати предавањима документариста Драгана Елчића и Младена Матичевића.

У вечерњим часовима биће приказивани студентски и документарци афирмисаних аутора. Поред филмова учесника, у оквиру програма "Интерсцреен" биће приказан избор кратких документарних филмова Владимира Перовића, вишеструко награђивани "Анплагд" Младена Ковачевића, као и "Флотел Еуропа" Владимира Томића, документарни филм који је премијерно приказан и награђен на 65. Берлинском филмском фестивалу.

Тамара фон Штајнер представиће Удружење документариста "ДокСрбија" и том приликом биће приказан њен документарац "Цонтроиндицазионе". У програму "Интерсцреен" биће приказан и избор најбољих студентских документараца снимљених у претходној школској години широм света, а у селекцији Међународне асоцијације филмских и телевизијских школа - CILECT.

У сарадњи са Медиа деском Србија, 18. и 19. августа, биће одржани Меиа дани, намењени учесницима кампа и мастеркласа, али и представницима аудиовизуелног сектора, компанијама, невладиним организацијама, културним институцијама и професионалним мрежама које могу имати користи од програма "Креативна Европа". Том приликом биће представљене основне информације о Медиа потпрограму, карактеристике конкурсних процедура које постоје у оквиру овог потпрограма, али биће речи и о европским културним политикама и генералним циљевима програма.

Од прошле године, истовремено са одржавањем кампа "Интеракција" и мастеркласа "Интердоц" одржава се и "Интер | Видео | Акција", резиденцијални програм за домаће видео уметнике.

Ове године, уметници Мирјана Боба Стојадиновић и Милош Томић, током боравка у Пожеги, кроз сарадњу са учесницима кампа и мастеркласа, као и са волонтерима и широм локалном заједницом реализоваће своје видео радове. Овогодишњи камп "Интеракција" ће започети отварањем изложбе радова Драгане Жаревац и Анице Вучетић, који су настали током прошлогодишње резиденције. Изложба ће бити отворена 9. августа у галерији "Ремонт" у Београду, вече уочи доласка учесника кампа у Србију.

Учесници ће посетити Дрвенград и манастире Овчарско кабларске клисуре, а премијера филмова снимљених током кампа биће одржана 26. августа у Дворани Културног центра Београда. Камп је до сада окупио 204 учесника из 50 земаља, док је на мастеркласу "Интердоц" учествовало 78 учесника из 30 земаља. Снимљен је 41 документарни филм и освојено 13 награда на филмским фестивалима широм света.

 

Танјуг / Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.860.489 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)