Несрећа може да се деси и на равној ливади, људи се опусте док возе а ништа од сигнализације им не ради 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Несрећа може да се деси и на равној ливади, људи се опусте док возе а ништа од сигнализације им не ради
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
08.05.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Са интензивирањем пољопривредних радова почетком пролећа повећава се и ризик од незгода на трактору које се понекад завршавају и
Фото: ГЗС, илустрација

фаталним исходом. Возачи који неколико децеија управљају овим машинама истичу да је највжаније да она буде исправна, а да чак и ситан квар може довести до великог проблема.

„Нас који радимо у пољу свакодневно чекају многа изненађења, било да смо на брду, равници или у шуми, па је посебно важно да имамо добру сигнализацију када идемо главним путем из парцеле у парцелу. Све мора на трактору мора бити исправно, пре свега показивачи правца, светла, такође и прикључна механизација са којом радимо. Ако радимо ноћу, мора све да буде видљиво како за нас пољопривреднике који возимо трактор, тако и за све остале учеснике у саобраћају”, рекао је за РИНУ Александар Лазовић, пољопривредник из Трбушана.

Он додаје да је током управљања трактора увек неопходан велики опрез јер повреде и несреће могу да се десе и на равној ливади. Неопходи су искуство и знање како би се машином правилно руковало и како ничија безбедност не би била доведана у питање.

"Не могу сви све да раде, врло често се на трактору може видети дете, то није ни поучно, ни практично. Прво се дете излаже опасности, а потом се и остали доводе у непријатну ситуацију. Дешава се да се људи много опусте, ослободе и на тај начин настају несреће. Трактор, као машину никако не треба олако схватати, као и њен рад", каже Александар.

У сеоским домаћинствима трактор је неопходан, а каже се да он мења и око 50 радника. Ипак, велики опрез приликом вожње и редовно одржавање ове машине су предуслов да вам она донесе само берићет, а не и невољу.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vocar traktor nesreca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Србин

    у 90 посто случајева на тракторима који се крећу Србским путевима не да не ради него НЕ ПОСТОЈИ СИГНАЛИЗАЦИЈА.Трактористи излећу право са њива на магистралне путеве,немају ни мигаваца,стоп светала,позиције,ротационог светла.Бог ће свети знати како коче.Блатњавим гумама направе каљугу по асфалту а онда нека нам је свевишњи у помоћи.На блатобранима трактора обично седе сапутници, јесте да им је глава у торби али не иду пешке.И тако иде трактор испред вас,на приколици људи,на блатобранима људи,за воланом дете и изненада само скрене испред вас ,наравно без сигнализације,..Ма дао би он мигавац да га уопште има,Е па полицијо,поступи по наређењуТу су параграфи па заграби....



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.614.502 посета
    Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)