Огласио се главни урбаниста у општини Бајина Башта: Тара неће бити „златиборизована” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Огласио се главни урбаниста у општини Бајина Башта: Тара неће бити „златиборизована”
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
14.12.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Након што је локална самоправа у Бајиној Башти предложила нови регулациони
Илустрација, фото: РИНА

план по ком се најлепши део планине Таре опредељује за грађевинско земљиште, покренута је петиција „Стоп златиборизацији Таре”. Петиција се дели друштвеним мрежама, а поводом тога огласио и главни урбаниста ове општине, Милош Јелисавчић, наводећи да су подаци изнети у образложењу петиције неистинити.

„У складу са смерницама из Просторног плана подручја посебне намене НП Тара, Општина Бајина Башта донела је одлуку и покренула поступак израде новог Плана генералне регулације подручја Рачанска Шљивовица на Тари. Материјал, који је био изложен на рани јавни увид, представља само дигитализован стари план који је усвојен још 2007. године, а наведеним материјалом предложена је мања површина грађевинског земљишта у односу на стари план који је још увек на снази”, рекао је архитекта Јелисавчић.

Фото: РИНА

Он је истакао да је тренутно у току прибављање услова надлежних институција и израда нацрта Плана, чије излагање на јавни увид се очекује почетком следеће године.

„Овим путем позивамо све заинтересоване грађане и потписнике ове петиције, да узму учешће у изради овог Плана, као и да своје предлоге и сугестије доставе општини Бајина Башта када План буде на јавном увиду”, нагласио је Јелисавчић и додао:

„Као и код планова за Ослушу и Соколину, кроз инсистирање на повећању минималне површине парцеле, смањењу планиране спратности и поштовању традиционалне материјализације објеката, став Општине Бајина Башта је да се уреди градња на грађевинском земљишту, као и да се максимално заштити неизграђено пољопривредно и шумско земљиште”, закључио је главни урбаниста општине Бајина Башта.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BAJINA BASTA TARA URBANIZAM PETICIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.352.725 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)