Атомска бања Горња Трепча - велики извор здравља 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Атомска бања Горња Трепча - велики извор здравља
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
17.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Окружена шумовитим брдима и планинама, између Буковика и Вујна, Атомска бања Горња Трепча представља јединствену



оазу здравља, мира и тишине. Позната и по својим лековитим својствима термоминералних извора, привлачи бројне домаће, али стране госте. Ове јесени добила је још један туристички садржај- обележену планинску стазу Патријарха Павла.

Повратак природи је исконска тежња све већег броја људи, а овај еколошки бисер пружа могућност њеног остварења. Брачни пар Лукић из места Тавник већ годинама долази у ову оазу здавља и мира.

 

„Ми долазимо овде долазиmо да прошетамо и уживамо у природи и надишемо се чистог ваздуха. Узимамо воду за породицу, за пиће, пошто је код нас вода пуна кречњака, а ова је здрава и лековита. И годинма са својим супругом долазим”, каже Мила Лукић из местра Тавник код Краљева.

 

 

Имајућу у виду повољне климатске услове и нетакнуту природу у којој је бања смештебна, може се рећи да је идеално место за боравак сваког човека, свакодневно излолженог стресу и загађењима.

 

Термоминералне воде, блага клима и шумовита брда привлаче не само дамаће, већ и стране туристе из Европе, Русије и земаља блиског истока.

„Осим што је медицинска усатнова овде и што многи пацијенти доазе на лечење, Бања је профилисана кao позната туристичка дестинација и због тога је позната не само овде у Србији , већ и у Европи и читавом свету. Запажена је и истакнута на туристичкој мапи света, и сам лондонски „Гардијан” је објавио да је једна од најбољих дестинација у југозападној Европи”, каже директорка Специјалне болпнице, др Лидија Обрадовић Ђукић.

По сведочењу старих, овом стазом пролазио је Гојко Стојчевић, касније Патријарх Павле. Током боравка у манстиру Вујан, због болести често је одлазио и до бање Горња Трепча. Како би сачували сећање на покојног патријарха, мештани су поставили сигнализацију и обележили ову планинарскуи стазу, која носи његово име.

Изузетно природно богатство скривено је у подножју планина Буковика и Вујна, где атомска бања постоји пуних 130 година. Давне 1890.године овде је изграђено прво бањско купатило па се ова година сматра и почетком бањског туризма.

Прилог емитован у емисији „Пулс Србије”, Тв Курир:

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Atomsal banja Gorna Trepca veliki izvor zdravla obelezamna staza Patzrfijarha Pavla

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.253.376 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)