ЕУ санира клизиште између Мокре Горе и Кремне 


Danas pretežno sunčano, tokom noći naoblačenje              Tinejdžera udarila struja, iz Užica prebačen za Beograd, ima teške opekotine              Danas je pobusani ponedeljak             

 
ЕУ санира клизиште између Мокре Горе и Кремне
Trenutno na sajtu: 228       |       Podeli:
28.07.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Европска унија финансира санацију клизишта на путу ИБ 28, на деоници између Кремне и Мокре Горе у Ужицу са 190.000 евра,

у оквиру Програма помоћи ЕУ поплављеним подручјима у Србији, а радови ће бити завршени током августа.

Пројекат санације обухвата изградњу система дренажних канала за прихват велике количине воде из три извора и њено спровођење испод пута, као и конструкцију габионског зида којим је обезбеђена стабилизација косине, саопштила је Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге - УНОПС.

ако се подсећа, кише које су изазвале поплаве у мају 2014. године, проузроковале су спирање земљишта са косине изнад пута у дужини од 200 метара, затрпавање саобраћајнице и покетање техничке базе насеља Дрвенград.

По завршетку радова, уследиће технички преглед и пријем свих радова на реконструкцији пута са санацијом три клизишта у Ужицу. Укупна вредност помоћи ЕУ за санацију путева и клизишта у Ужицу износи 330.000 евра.

Санација овог клизишта реализује се у склопу пројекта вредног 10,5 милиона евра, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у 23 локалне самоуправе, у којима ће бити санирана 44 клизишта, реконструисано девет и изграђено пет мостова, у циљу обнове и унапређења превентивне инфраструктуре.

Европска унија пружила је највећу помоћ Србији у обнови од последица поплава и јачању превентивне инфраструктуре у вредности од 162 милиона евра кроз претприступне фондове ИПА 2012 и 2014, и Фонд солидарности Европске уније.

Програм помоћи Европске уније поплављеним подручјима у Србији, у вредности од 102 милиона евра, финансира Европска унија из претприступних фондова ИПА 2012 и 2014.

Средства су намењена изградњи и обнову кућа, реконструкцији јавних установа, путева, клизишта и јавне инфраструктуре, обнови привреде и пољопривредне производње, као и инфраструктуре за спречавање и заштиту од поплава у 58 општина које су највише погођене поплавама.

Све активности на терену спроводе Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (FAO), организације HELP, ASB и Дански савет за избеглице (DRC), Аустријска агенција за развој (ADA) и Светска банка (СБ) - у координацији са Канцеларијом Владе Србије за управљање јавним улагањима.

Танјуг




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.880.471 посета
Тренутно на сајту: 229 посетилац(a)