Meštani Loznice se sami organizovali i spasili dvorišta od poplave 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Meštani Loznice se sami organizovali i spasili dvorišta od poplave
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
07.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Usled obilnih padavina ali i neadekvatno napravljenih propusta, ponovo je došlo do izlivanja Lozničke reke u čačanskom naselju Loznica.



Meštani jednog dela ove mesne zajednice koji je polovinom prošlog meseca pretrpeo najveću štetu usled izlivanja reke, sami su se organizovali i još tada napunili dzakove peskom.

„Mi smo dzakove napunili još polovinom juna kada su bile prethodne poplave, ali i pored lepih i sunčanih dana nismo ih ispraznili već smo ih ostavili za svaki slučaj, ne računajući da će nam tako brzo opet zatrebati. Kada je počeo pljusak, reka je počela brzo da raste i onda smo se skupili, ja i još desetak komšija smo dzakoveponovo poredjali i uspeli smo da spasimo dvorišta”, rekao je za Glas zapadne Srbije Aleksandar Kiković.

Iako su pre mesec dana imali problema pri nabavljanju peska kojim će puniti dzakove, njihovo insistiranje da se materijal obezbedi prethodne noći pokazalo se kao opravdano, jer je oko 20 domaćinstava ostalo suvo.

„Džakove smo prošlog meseca sklonili kada je prošla opasnost kako bi moglo da se prolazi ulicom, ali smo ih ostavili sa strane. Ja sam sedeo sa komšijama kada je počela kiša i odmah smo došli do same reke. Bilo je izvesno da će se ponovo izliti, s obzirom na to koja količina vode je padala. Preduhitrili smo reku za pet minuta. Poredjali smo dzakove u dva reda. Prvi red je voda uspela da razvali i da neke dzakove odnese sa sobom ali je drugi red izdržao, a i mi smo dežurali i bili smo spremni da ukoliko vidimo da će i on pasti da ga podupremo i popravimo”, kaže Nikola Bošnjak koji ističa da je ponosan na svoje komšije i na kolegijalnost koju su svi iz tog dela MZ Loznice pokazali u ovom kritičnom trenutku.

Tokom prethodnih poplava, sredinom prošlog meseca Loznička reka u ovom delu naselja potopila je desetak domaćinstava, nekoliko pomoćnih objekata ali i jedan automobil.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak poplave

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.381.537 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)