Трубачка престоница са нестрпљењем очекује почетак Сабора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Трубачка престоница са нестрпљењем очекује почетак Сабора
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
06.08.2019 | 0 коментар(а)



Гуча - Једва чекамо да сване четвртак, 8. август, када ћемо ми Драгачевци, као добри домаћини



дочекати наше госте и исписати нову страницу велике трубачке историје, казао је за РИНУ председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Он је истакао да је овогодишњи 59. Сабор трубача увертира за следећи, јубиларни, који ће се идуће године славити седам дана.

Доловић је нагласио да су сви програмски садржаји за посетиоце у потпуности бесплатни.

“У четвртак увече нас очекује концерт трубачког оркестра Саше Крстића, затим Дејана Јевђића а након трубачких, следи концерт групе поп групе Црвена јабука. У петак ће се осим традиционалних садржаја, одржати поноћни концерт трубача који су се ове године пласирали у финале, као и концерт Бобана Марковића и Биље Крстић. У суботу нас поред импровизације старе драгачевске свадбе и богатог културно – уметничког програма, очекује финално такмичење сениорских оркестара и концерт мајстора трубе Дејана Петровића. У недељу ће се одржати концерт трубачког оркестра Дејана Лазаревића и Тропико бенда”, истиче Доловић.

Први човек ове драгачевске општине истиче да се ове године неће наплаћивати ни улаз у Гучу, а паркирање на јавним површинама је бесплатно.

Доловић каже да се према најавама метеоролога у дане Сабора очекује лепо и сунчано време, што је идеално за одржавање овакве манифестације.

“Сви путеви који воде ка Гучи из правца Чачка, Краљева, Ивањице, Пожеге и Ужица су доведени у стање да гости могу безбрижно да крену на путовање”, тврди председник општине.

Последњи детаљи пред трубачки спектакл, фото: РИНА

Доловић је подсетио да се овогодишњи Сабор вратио на место одакле је све почело, у порту гучке цркве, у којој ће се налазити централна бина, а у варошици ће бити постављене и три додатне бине, и то испред Дома културе, код споменика трубачу и испред Пореске управе. На свим бинама биће лед екрани на којима ће се путем видео линка емитовати дешавање на централној бини у порти.

Он је истакао да су бројни параметри по којима се гледа заинтересованост за посету Сабору, а један од њих је издавање смештаја, пре свега приватног у категорисаним собама.

“Што се тога тиче у Гучи се тренутно тражи кревет више, а што се тиче издавања јавних површина и угоститељских објеката интересовање је знатно веће него што је било претходне године”.

Доловић је позвао све заинтересоване да од 8. до 11. августа дођу и буду гости престонице трубе као и да се сами увере зашто је најбољи провод у Србији ове године баш у Гучи.

 

 

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


guca sabor trubaci pripreme milivoje dolovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.539 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)