U požaru na Suvoboru izgorelo oko dva hektara šume i niskog rastinja, vatrogasci iz DVD Pranjani heroji čitavog događaja 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
U požaru na Suvoboru izgorelo oko dva hektara šume i niskog rastinja, vatrogasci iz DVD Pranjani heroji čitavog događaja
Trenutno na sajtu: 519       |       Podeli:
10.04.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac – Nakon požara na planini Suvobor izgorelo je oko dva hektara šume i niskog



rastinja, a ono što je meštane dodatno uznemirilo bila je eksplozija koja se začula odmah nakon gašenja požara.

Ovi planinci sumnaju da je u pitanju granata ili neka druga eksplozivna naprava koja je na tom području zaostala iz nekog od prethodnih ratova.

Dragiša Nikolić, foto: GZS

„Ja sam pošao ka rezervoaru sa vodom, jer se dotok prekinuo usled topljenja cevi u požaru. U jednom trenutku odjednom je nešto jako puklo i zviznulo. Ostala je ogromna rupa, e sad da li je bomba ili granata ne znam”, kaže Dragiša Nikolić kome je požar stigao u neposrednu blizinu lovačke kolibe.

U gašenju požara naročit doprinos dalo je dobrovoljno vatrogasno društvo iz Pranjana koje je sa ekipom od 11 ljudi prvo stiglo na teren koji je bio izuzetno nepristupačan.

Ružica Vujičić, DVD Pranjani, foto: GZS

„Gorela je velika površina pod šumom, nas 11 je odmah krenulo da gasi požar, a onda su u pomoć stigli i vatrogasci iz Gornjeg Milanovca i Čačka i zajedno smo nastavili akciju. Bilo je veoma teško jer su se požari pojavljivali na nekoliko različitih mesta istovremeno”, kazala je za GZS Ružica Vujičić iz DVD Pranjani.

I njen kolega Čedomir Vujičić saglasan je da je gašenje bilo izuzetno zahtevno.

Čedomir Vujičić, DVD Pranjani, foto: GZS

„Morali smo sve da radimo ručno, vozilo nije moglo da uđe u šumu nijedno, ali angažovanjem i požrtvovanjem naših mladih iz DVD, uspeli smo da to lokalizujemo i da na kraju požar ugasimo”, kazao je on.

A s obzirom da se sve dešavalo u borovoj šumi, opasnost od novog požara još uvek je prisutna pa su pripadnici DVD iz Pranjana i dalje na terenu.

„Moramo i dalje da intervenišemo jer gde god pokazuje dim to je potencijalno mesto izbijanja novog požara, moramo da prokopamo kanaliće i sipamo vodu da bi sprečili ponovno širenje eventualno novog požara”, istakao je Čedomir.

Na lice mesta osim vatrogasaca stigli su i policijski inspektori koji će daljom istragom utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovih incidenata.

 

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC POZAR SUVOBOR EKSPLOZIJA DVD PRANJANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.647.890 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)