Pribojski većnici dobili resorore 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Pribojski većnici dobili resorore
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
13.03.2024 | 0 коментар(а)



Priboj – Novo rukovodostvo lokalne samouprave izabrano je na sednici Skupštine opštine Priboj,



28. februara, a 13. marta održana je konstitutivna sednica Opštinskog veća, koje po funkciji čine predsednik i zamenik predsednika Opštine, Lazar Rvović i Saša Vasilić, i izabrani članovi Nenad Penezić, Novko Prijović, dr Jasminko Toskić, Fahrudin Alagić, dr Adel Slatina, Dragan Ljeljen i Milan Karadžić.

„Svim članovima Opštinskog veća čestitam na izboru i od novih ’lokalnih ministara’ očekujem punu posvećenost i ozbiljnost u radu, jer nas očekuje zaista mnogo posla,vrednih investicija i kapitalnih projekata,u svim oblastima života i rada,a njihova realizacija treba da doprinese boljem životu građana Priboja odnosno ukupnom prosperitetu lokalne zajednice”, rekao je, između ostalog, predsednik Opštine Priboj, Lazar Rvović, koji i predsedava Opštinskim većem.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović

Posla i obaveza pred novim većnicima je mnogo, od svakodnevnih životnih potreba građana do realizacije kapitalnih investicija, kao što su izgradnja gasovoda, gondole do Pribojske Banje, izgradnja akumulacije za reverzibilnu hidrocentralu ’Bistrica’, uređenje gradskog trga, rekonstrukcija kanalizacione mreže sa primarnim kolektorom i postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija zgrade Gimnazije, fazna rekonstrukcija Bolnice i Doma zdravlja sa novom kotlarnicom i novih pet hiljada kvdrata poslovnog prostora, nastavak radova na izgradnji puta od Mostine do pribojskih zdravstvenih ustanova,zatim puta od granice sa Crnogm Gorom preko Krajčinovića do Sastavaka, završetak puta od Sjeverina do Strmca, kao i drugih infrstrukturnih projekata na seoskom i gradskom području.

Investicija je dakle puno, pa se i od novih članova Opštinskog veća, zahteva maksimalana posvećenost na realizaciji svih projekata, a sve na dobrobit građana ove lokalne samouprave.

Opštinsko veće je kolektivni organ, ali su većnici dobili i svoje pojedinačne resore odnosno područja rada iz nadležnsti Opštine. Nenad Penezić biće zadužen za oblast prosvete i kulture, Novko Prijović za budžet i finansije, dr Jasminko Toskić za zdravstvo, Fahrudin Alagić za privredu i preduzetništvo, dr Adel Slatina za socijalnu problematiku i saradnju sa udruženjima građana, Dragan Ljeljen za oblast informisanja i ruralni razvoj, a Milan Karadžić za oblast turizma.


PP Media / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj vecnici resori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.359.667 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)