O posledicama nevremena i situaciji na deponiji Duboko na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije 


Zbog početka raspusta pojačan saobraćaj na važnijim putnim pravcima              Seoski višeboj u Jablanici od 14. do 16. juna              U nedelju preventivni pregledi u čačanskoj Opštoj bolnici              Šokiran sam neistinama koje je iznela Jerotijević preko političkog „biltena” Ozon pres              Počele prijave šteta u Gornjem Milanovcu              Vladimir uzgajivač prasića iz Prijevora o novoj aplikaciji za tovljenje svinja              Svečano otvaranje Radničkih sportskih igara u nedelju              Postignut načelni dogovor u četiri tačke sa malinarima i hladnjačarima              SOČ osudio navodno nasilje, da li je „napad” izmišljen utvrdiće nadležni              Srbiju čeka sunčan i topao vikend, temperatura do 30 stepeni              Zvaničnici lokalnih samouprava Prijepolja, Priboja i Nove Varoši uputili su čestitke povodom nastupajućeg Kurban bajrama              Od sutra počinje kontrola vozača trotineta             

 
O posledicama nevremena i situaciji na deponiji Duboko na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije
Trenutno na sajtu: 254       |       Podeli:
22.05.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Juče oko 14 časova područje grada Užica zahvatilo je jako olujno nevreme praćeno gradom i obilnim padavinama,
O posledicama nevremena i situaciji na deponiji Duboko na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, Foto: Grad Užice




koje su dovele su do naglog porasta vode u vodotokovima i njihovog izlivanja. Prevaziđeni su kapaciteti kišne kanalizacije na užem gradskom području što je na više lokacija izazvalo urbane poplave, a istovremeno značajna šteta pričinjena je i na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim površinama u više seoskih mesnih zajednica. O posledicama nevremena i merama za sanaciju gvoorilo se na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

 Kako je posle sednice istakla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, nadležni su obišli teren sinoć i jutros, nakon čega se krenulo u sanaciju.

“Kada je reč o samom gradu na uglu Ulice Župana Brajana i Nemanjine ulice od raskrsnice do ispod Carinskog mosta došlo je do odronjavanja iz nezavršenih kanala od strane gasovoda. JP „Užice razvoj“ angažovalo je izvođača koji radi na sanaciji, nakon čega će JKP „Bioktoš“ preduzeti neophodne radove. Takođe, na užem području grada došlo je do otvaranja velikog broja šahti, a vraćanje u prvobitno stanje preuzelo je JKP „Vodovod“ Užice. Bio je problema sa električom energijom na području MZ Carina. Izlivanja su zabeležena u Zlakusi i Krvavcima gde je takođe angažovana mehanizacija i izvršeno punjenje džakova sa peskom, kako bi se sprečile veće posledice”.

 Prema njenim rečima najveće padavine praćene gradom pogodile su Gradsku opštinu Sevojno, posebno Mladovo, gde je došlo do formiranja ogromnih nanosa. Put za Derventu (Košuta) je u potpunom prekidu. Zabeleženi su nanosi na Zabučju. Takođe prijavljeno je oštećenje puta u Rujevcu, kao i Vrela – kod bazena. Oštećen je i veliki broj lokalnih puteva, o čemu još uvek stižu prijave. Osim puteva, došlo je do šteta na poljoprivrednim površinama.

“Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije razmatrali smo trenutnu sitauciju i doneli zaključke koji se pre svega odnose na što bržu normalizaciju u područjima gde je nastala najveća šteta. Angažovana je mehanizacija naših komunalnih preduzeća i privatnika i radi se na uklanjanju nanosa i osposobljavanju putnih pravaca. Naravno, kako izveštaji o nastaloj šteti još uvek pristižu u skladu sa situacijom na terenu mi ćemo reagovati i raditi na tome da se sve što je oštećeno u najbržem mogućem roku i sanira”, poručila je gradonačelnica.

U okviru druge tačke dnevnog reda današnje sednice razmatrana je situacija na deponiji “Duboko”, gde jučerašnje padavine nisu išle na ruku radnicima angažovanim na gašenju požara.

“Zbog ogromne kličine padavina i blata juče nije bilo moguće gašenje, ali je sitaucija danas bolja pa je nastavljeno prekopavanje samog žarišta, dima više nema i veoma brzo doći će do potpunog gašenja požara na telu deponije”, zaključila je gradonačelnica.

 

 

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.851.546 посета
Тренутно на сајту: 255 посетилац(a)