ДХСС колективно приступила Покрету обнове Краљевине Србије 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
ДХСС колективно приступила Покрету обнове Краљевине Србије
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
13.10.2017 | 0 коментар(а)



Целокупно чланство Демохришћанске странке Србије, на челу са председницом Олгицом Батић,

колективно је приступило Покрету обнове Краљевине Србије.

Покрет обнове Краљевине Србије најмлађа је политичка странка, регистрована 17. јула 2017. године. За само седам дана прикупљено је више од 12.000 оверених потписа грађана Србије, а за три месеца постојања, формирано је више од 70 градских и општинских одбора широм Србије, наводи се у саопштењу. Странци је у међувремену пришао један републички, три покрајинска посланика, чиме је странка постала парламентарна, као и преко 50 одборника у већим градовима и општинама Србије.

- ПОКС је једина политичка странка у Србији која се залаже за обнову Краљевине Србије и уређење државе по моделу најуспешнијих и стабилних монархија Европе, Велике Британије, Шведске, Норвешке, Данске, Белгије, Холандије и Шпаније. Све више грађана, удружења грађана, али и других политичких странака то увиђа. Због тога нам је колективно приступила и Демохришћанска странка Србије, а ускоро очекујемо и још неке странке да нам се придруже. ПОКС је чврсто заузео позицију српске умерене деснице на политичкој сцени Србије и очекујемо да ћемо убрзо постати најјачи заступници те идеје – рекао је заступник ПОКС, народни посланик, Жика Гојковић.

Према речима Олгице Батић, идеје Покрета обнове Краљевине Србије, Демохришћанска странка Србије баштини већ више од 20 година. – Одлучили смо да колективно приступимо ПОКС-у јер се морамо ујединити сви који исто мислимо, да би смо брже и лакше остварили наше циљеве. Више хиљада чланова ДХСС даће пуни допринос у борби за остварење програмских циљева ПОКС, за традиционалне вредности, очување породице као стуба нашег друштва, за српског сељака и пуноправно чланство Србије у Европској унији – рекла је председница Демохришћанске странке Србије, Олгица Батић.

- ПОКС јача и у Шумадији. Многи одбори Нове Србије и других странака су нам колективно приступили. Цео Ивањички одбор Нове Србије, са свих шест одборника у Скупштини општине, председница Градског одбора Нове Србије из Чачка, а наредних дана биће још звучних "појачања" у нашем тиму – рекао је један од оснивача ПОКС, Мирко Чикириз из Крагујевца, државни секретар у Министарству правде.

Извор: Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.150.665 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)