Milanovački odbornici usvojili prvi rebalans budžeta 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Milanovački odbornici usvojili prvi rebalans budžeta
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
30.06.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Današnja dvadesetdruga redovna sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac realizovana je kroz devet tačaka dnevnog reda,



koje su jednoglasno usvojene od strane odbornika. Lazar Nikolić predsednik SO Gornji Milanovac rekao je da je sednica protekla u veoma dinamičnoj i kvalitetnoj raspravi povodom dve tačke dnevnog reda koje su bile i najznačajnije. U pitanju je bilo Razmatranje predloga Odluke o završnom računu budžeta opštine za 2022.godinu, kao i razmatranje i usvajanje prvog ovogodišnjeg budžetskog rebalasa u korist uvećanja budžetskih sredstava za ovu godinu u ukupnom iznosu od 422.564.606 dinara.

„Što se tiče završnog računa za 2022. godinu, videli smo da je opština kvalitetno funkcionisala. Ukratko, prihodi su bili veći nego što su planirani, izvršenje iznosi 85% i evidentno je da se puno radilo. Kada je u pitanju rebalans budžeta, sredstva se raspoređuju, kako na investicije tako se usmeravaju i na aktivnosti preduzeća i ustanova kao i na povećanje zarada zaposlenih. Sredstva u investicionom delu su usmerena na završetak radova vodovoda na Rudniku, izgradnju novog vrtića, za radove na izgradnji zatvorenog bazena, kao i za izgradnju mosta na Kamenici koji je porušen prošle godine u periodu poplava. Tako da mogu reći da jako racionalno i kvalitetno raspoređujemo sredstva”, istakao je Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac.

Usvojen prvi rebalnas budžeta opštine Gornji Milanovac; Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Prvim ovogodišnjim rebalansom, opštinski budžet je uvećan za 422.564.606 dinara i može se reći da je u pitanju rekordan budžet opštine koji sada iznosi nešto više od 2.400.000.000 dinara. Pored investicija koje su započete u planu su neke nove rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine.

„Uskoro počinjemo sa izgradnjom i igrališta na Ivicama koje zajedno finansiramo sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Nastavljamo sa rehabilitacijom ulica, izgradnjom novih putnih pravaca na seoskom području, kako lokalnih tako i nekategorisanih. Ništa neće kasniti, mi smo se spremili za ovaj veliki investicioni ciklus. Uspeli smo da uštedimo neka sredstva i prošle godine. Opština Gornji Milanovac ima stabilan budžet, ima stabilne prilive. Uvek planiramo budžet, tako da ga nikad ne precenimo, već potcenimo za neki procenat, jer stabilnost javnih finansija je osnov za vođenje lokalne samouprave”, rekao je predsednik.

Usvojen prvi rebalnas budžeta opštine Gornji Milanovac; Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Igralište za decu na Ivicama gradi se na zahtev meštana. Očekuje se da će se gradnja završiti za dva do tri meseca. Investiciona vrednost projekta iznosi oko 21.000.000 dinara.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI GORNJI MILANOVAC BUDZET REBALANS REBALANS BUDZETA DEJAN KOVACEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.323.863 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)