Gornjomilanovačkom Domu zdravlja od opštine šest novih vozila 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Gornjomilanovačkom Domu zdravlja od opštine šest novih vozila
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
01.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Opština Gornji Milanovac ima interes da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna svima



na čitavoj teritoriji gornjomilanovačke opštine. Bez obzira na to što ona više nije u nadležnosti lokalne samouprave, već u nadležnosti Ministarstva, rukovodstvo Opštine odlučilo je da Domu zdravlja Gornji Milanovac donira šest novih vozila i time doprinese boljem radu ove ustanove. Ključeve je vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja, doktoru Aleksandru Čivoviću, uručio predsednik opštine, Dejan Kovačević.

– Ovi automobili će se koristiti za kućno lečenje i patronažu, što znači da ćemo lekarima i medicinskom osoblju omogućiti da, uz pomoć kvalitetnijih vozila, obilaze sve pacijente. Ono što smo radili u proteklom periodu, a to je obnova ambulanti na seoskom području, nastavljamo i u budućnosti. Od pre nekoliko dana ponovo radi ambulanta u Brđanima, u Boljkovcima i Vraćevšnici potpuno smo sredili ambulante, a plan nam je da i u narednom periodu isto uradimo i u Banjanima i na Rudniku. Znate, nisu uvek finansije problem, nekada je problem u kadrovima, ali ja sam uveren da ćemo mi uz pomoć Ministarstva zdravlja i vrednih ljudi ovde, u Domu zdravlja, naš zadati cilj ispuniti. Želim da čestitam direktoru i svim zaposlenima u Domu zdravlja na novom voznom parku i želim da ga maksimalno iskoriste u dobrobit svih građana opštine Gornji Milanovac – rekao je predsednik Kovačević.

Doktor Čivović je ovom prilikom rekao da je misija Doma zdravlja kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite, kao i da kvalitetne usluge i zadovoljnog pacijenta nema bez angažovanja i motivacije zdravstvenih radnika.

– Za lekare i sestre koji obilaze seoske ambulante i seosko područje, a mi u 62 sela imamo 14 ambulanti, ova vozila su ordinacija. Mi smo ovom donacijom od Opštine dobili bezbednije uslove rada za ljude koji izlaze na teren, sigurniji i izvesniji i dolazak u kuću pacijenta. Stari vozni park, koji uglavnom koriste sestre i lekari kućnog lečenja i polivalentne patronaže, već su dotrajali i bili su zreli za zamenu. Tako da ćemo mi ovim zanavljanjem voznog parka dodatno motivisati radnike da svoj posao obavljaju na najbolji mogući način– izjavio je vd direktora Doma zdravlja, doktor Aleksandar Čivović.

U protekle dve godine Dom zdravlja Gornji Milanovac dobio je dva saniteta od Ministarstva zdravlja i jedno kombi vozilo koje se koristi za prevoz pacijenata koji idu na dijalizu, tako da trenutno raspolaže sa ukupno 10 vozila.

 

 

 

GZS / GM Press




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.831 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)