Мира са Сувобора након тешких повреда једва се кретала, а онда је биљка из њене баште направила чудо 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Мира са Сувобора након тешких повреда једва се кретала, а онда је биљка из њене баште направила чудо
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
19.08.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Док није било лекова у изобиљу и апотека на сваком ћошку,
Мирино здравље спасили лекови из природе, Фото:РИНА

наши стари лечили су се на природан начин. У српским селима и данас скоро свака травка има своје место у кућној апотеци, а залихе се спремају током летњих дана како би се зима дочекала спремно. Таква ситуација је у дому Миловановића у селу Дружетићи подно планине Сувобор, чије падине су препуне лековитог биља.

"Недавно сам сломила бутну кост и након хируршке инвервенције рана је споро зарастала и отежано сам се кретала, пронашла сам гавез у близини куће који ми је помогао и опоравио ме да након пар недеља ништа нисам осећала као да никакву повреду нисам имала", казала је за РИНУ, Мира Миловановић која је након својих тешких животних удараца и повреда одлучила да се бави прикупљањем травчица и прављењем мелема.

Као основу за своје природне мелеме Мира користи такође природне производе и то домаћу свињску маст, која се показала као најбољи и најодговарајући састојак. Када се праве тинктуре, одличном се показала чиста домаћа ракија.

„Јако је важно како тај процес прављења протиче, да домаћи мелеми и тинктуре не би били бескорисни. Биљке не би требало да се прже или јаче третирају, јер тада губе своја лековита дејства. Само у комбинацији са природним својствима оне могу да учине чуда за здравље људи“, каже Мира.

Она препоручује чуваркућу за добар имунитет, али и лист дебеле коке да се привија на све врсте рана јер болови и отоци нестају као руком однесени. Многе биљке несмотрено газимо или заобилазимо и то несвесни да оне могу бити вишеструко корисне за наш организам и здравље.

„Цикорија која се може видети било где, апсолутно је занемарена и пропада. Има специфичне љубичасте цветове који су веома лековити, а користи се чак и њен корен. Такође црвена детелина има одлична својства за цео организам. Можемо рећи да су лекови свуда око нас, само тереба бити пажљив и добро гледати куда идете и шта се налази око вас“, рекла је ова траварка са Сувобора.

Имајући у виду све бенефите, чињеница је да у шетњу кроз природу треба да кренете и са одређеним предзнањем како лековито благо не би пропадало пред вашим очима. Јер, из те шетње можете да се вратите само богатији –пре свега за оно највредније, а то је здравље.

РИНА/ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


biljke lekovite trave Suvobor ozdravljenje Mira našla izlečenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.285.833 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)