Преминуо пожешки протојереј Војко Михајиловић, иза њега остале две кћери и трудна супруга 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Преминуо пожешки протојереј Војко Михајиловић, иза њега остале две кћери и трудна супруга
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
22.11.2021 | 1 коментар(а)



Пожега, Сјеница - На празник Света тридесет три мученика у Метилини и Светог Лазара,

након Свете Литургије коју је служио у Храму Светих Цара Константина и Јелене, изненада у свом стану од последица срчаног удара преминуо је трећи пожешки протојереј Војко Михајиловић, наводи се на сајту Епархије жичке.

Рођен је 28. јула 1978. године у Сјеници од оца Драгише и мајке Десанке. По завршетку призренске Богословије ступа у брачну заједницу са својом изабраницом Зорицом са којом има две ћерке Анастасију и Кристину. Очекивао је и рођење трећег детета, свог сина кога није дочекао да узме у наручје. Године 1999. као редован војник учествовао је у одбрани своје земље и свог народа од НАТО агресије. Као клирик Епархије милешевске рукоположен је 2000. године и службовао је на следећим парохијама: Божетићи, Пријепоље, Вруља, одакле 2011. године долази у Епархију жичку и службује на парохији брековачкој, одакле по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Јустина, 2018. године бива премештен на парохију трећу пожешку. На повереним парохијама оставља запажен пастирски труд и рад, где је све своје обавезе увек обављао ревносно и на време.

На празник Светог архангела Михаила служена је Света Литургија у Храму Светих цара Константина и царице Јелене у Пожеги, након које је отац Војко, испраћен у родну Сјеницу, где је данас сахрањен на сјеничком гробљу.

ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Biljana Zivaljevic

    Počivaju u miru brate moj




  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 160.166.393 посета
    Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)