Брнабић: Срамота је организовати протесте на Сретење, док председник додељује одликовања 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Брнабић: Срамота је организовати протесте на Сретење, док председник додељује одликовања
Trenutno na sajtu: 263       |       Podeli:
14.02.2022 | 0 коментар(а)



Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је синоћ, коментаришући најављене протесте покрета
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, Фото: ГЗС

„Крени-промени” испред Председништва 15. фебруара, да је срамота да се протестује на празник Сретење.

Брнабић је на ТВ Пинк рекла да је ти протести највише подсећају на протесте када се обележавала 15. годишњица погрома над Србима на КиМ и оценила да то није неуобичајено за те политичке опције.

„Ја никада нећу заборавити да су 15. годишњицу погрома над Србима на Косову и Метохији искористили Ђилас, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, Мариника Тепић, за протест испред Председништва и блокаду Председништва. Ми нисмо у страним медијима имали шансу да причамо о погрому и 15-годишњици програма јер су сви покривали њихове протесте и покушај да се блокира председник. То је била срамотна слика”, навела је она.

Сада су, како је рекла, под шаторима "неко печење, журка".

„То ваљда више није покрет ’Крени-промени’ већ ’Крени-окрени’, видим да се врте јагањци, прасићи. Али добро, ако желе да искористе Сретење, доделу одликовања најзаслужнијима од стране председника, то је њима на част и говори о њима”, рекла је Брнабић.

Она је нагласила да она то никад не би урадила јер је Сретење државни празник који је превише важан да би протестовала или изазивала било какве поделе.

„Посебно кад сте у ситуацији да имате и број мобилног телефона председника Владе и председника Републике и да у сваком тренутку можете да дођете до нас и да у сваком тренутку желимо да разговарамо и дамо гаранције, подршку и информације и да смо ту да чувамо Устав и законе и не можемо да их прекршимо ни због кога”, навела је Брнабић.

Она је додала да не очекује да јој се еколошки активисти јаве.

„Мислим да је то политички перформанс који нема за циљ да се договоримо и решимо проблем, већ да они и даље гурају своју политичку агенду”, поручила је Брнабић.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ana brnabic odlikovanja dodela protesti sretenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.831.314 посета
Тренутно на сајту: 263 посетилац(a)