Лазар Ристовски сигуран да је повукао прави потез: Вучић је истински патриота, народ треба да гласа за њега 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Лазар Ристовски сигуран да је повукао прави потез: Вучић је истински патриота, народ треба да гласа за њега
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
28.03.2022 | 0 коментар(а)



Глумац, редитељ, продуцент... Лазар Ристовски у интервјуу за Ало! причао је шта га је мотивисало да се нађе на листи СНС,

зашто подржава Александра Вучића и где себе види након избора.

На високој сте позицији на изборној листи СНС. Зашто сте се одлучили за улазак у политику?

- Не сматрам да сам ушао у политику. Преозбиљно је то занимање. То је посвећење, а ја сам се већ посветио једном другом занимању, односно глуми и продукцији. Ја сам сада у акцији у којој сам добио задатак да допринесем победи на изборима и ја се, као и према сваком задатку до сада у свом животу, и овде односим професионално и одговорно.
Ко вас је из СНС позвао, председник странке Вучић или неко други?

- Ко други може мене да позове?

Где себе видите након избора?

- О томе ћу се договорити с председником Вучићем.

Како оцењујете досадашњу кампању?

- Ово је једна од најбоље креираних, смишљених и вођених кампања до сада. Признаћете да никада нисте видели да је једна политичка кампања урађена с толиком смисленом креативношћу, која баш и није особена за политичке кампање. Све то говори не само о креативности тима, већ и о чврстој решености СНС и председника Вучића да победе с великом разликом. Све то не би било могуће да иза свега не стоје сјајни резултати постигнути последњих година, који председнику дају за право да мирно и аргументовано наступа у овој кампањи.

Да ли ће Александар Вучић победити у првом кругу?

- Наравно да хоће. То би било добро због много ствари. Једна од тих је да се не да шанса било коме да покуша да баци мрљу на досадашње успехе. Да се не да шанса било коме да злонамерним и ризичним акцијама дестабилизује не само победу, већ и Србију. То би било погубно за све нас. Зато народ мора масовно да изађе на изборе и гласа за онога ко је показао да у овом тешком времену, у коме се морају доносити мудре одлуке, треба бити и опрезан и мудар. Да гласа за Александра Вучића. Истинског патриоту, и великог Србина, који је председник свима који живе у Србији и који воле Србију. Мени је лако да подржавам Вучића јер верујем у оно што он ради.

Какве су шансе Александра Шапића у Београду?

- Шапић је сигурно нови градоначелник. Он не би био стављен на листу као кандидат за градоначелника да тај потез није дубоко промишљен пре тога. Он ће сигурно, као нова крв, као човек са спортским и победничким срцем, бити сјајан капитен градског тима.

Какви су коментари људи из вашег окружења, а какви грађана који вас срећу на улици?

- Можете да замислите чега све ту нема, или има. Од еуфорије и задовољства што је један виђени уметник и борац с нама до пљувања на најнекултурнији начин. Али ово време је такво и ја сам навикао да разни мишеви цијучу из својих рупа и не смеју да промоле главе на видело. Ја сам човек који се са животом ухватио укоштац још као дете. Не бојим се живота и грешака. Ја не кибицујем са стране чекајући ко ће да победи, па да му се лукаво прикључим. Ја активно учествујем у животу и бирам с ким га проводим. Сигурно га не проводим с лажним и лицемерним интелектуалцима који се крију у кругу двојке. Тај круг није никаква географска одредница, то је одредница сужене свести и самољубља. Они не воле ни сами себе, а камоли људе с периферије Београда. Како онда да Србију воде људи који не воле Србију. Никако.

Као глумац и редитељ, како оцењујете спотове Александра Вучића који су изазвали доста коментара и позитивних оцена, али и поједине негативне, пре свега из региона?

- Нормално је да се иза председника Вучића диже толика прашина. Он галопира пуном брзином и они који отпадају дижу прашину. Спот с фрижидером је врх креативног политичког маркетинга. Нашалити се на свој рачун у јеку кампање у једном духовитом споту је веома ризично, али и храбро. Само храбри успевају и у политици и у животу.

Да ли бисте једног дана снимили филм о политици? И да ли бисте у њему глумили себе или неког другог?

- Жанр политички ангажованог филма је редак у филмској уметности. Макар код нас. За ту врсту жанра се мора бити ауторски веома храбар.

Шта се вама чини, ко је највећи глумац међу политичарима?

- Ово је неко трик питање. Ха-ха-ха.

Уметност је категорија која је тешко мерљива

Неки се уметници жале да им никад није било теже. Дигла се прашина и око српске представнице на Евросонгу Констракте, која износи проблеме с којима се сусрећу самостални уметници у нашој земљи. Како ви гледате на положај уметника у Србији данас у односу на пре, рецимо, 20 година?

- Ми уметници, ако смо то уопште, стално се жалимо. Знате, уметност је категорија која је тешко мерљива и веома тешка за оцењивање. Увек некоме може да се допадне, а некоме не оно што ви радите. Уметник мора да је спреман на ризик. Ми који се бавимо филмом размажени смо. Добијамо велике паре за своје пројекте, а тек понеки од тих пројеката буде признат и познат и успешан, али то је ризик уметности. Држава је много новца одвојила последњих година за визуелну уметност. Заборављамо да је уметност и музика и ликовна уметност, и књижевност је уметност, и фудбал је уметност када га играју Нејмар, Роналдо и Меси. У уметности нема компромиса и уравниловке. Ако ти не иде, мењај посао. Како је било пред двадесет година? Ја сам и онда радио по цео дан и сада радим. А Констракта је показала довољну дозу оригиналности у својој песми да заслужује сваку пажњу.

Ало/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VUCIC IZBORI LAZAR RISTOVSKI RISTOVSKI GLUMAC GLASANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.711.219 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)