Одржана још једна превентивна акција мерења шећера у крви 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одржана још једна превентивна акција мерења шећера у крви
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
01.04.2023 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Превентивна акција мерења шећера крви, у организацији друштва



дијабетичара Горњег Милановца, одржана је у холу Дома културе. Осим мерења гликемије вршила се и контрола ХБА1Ц, а делио се и промотивни материјал и вршила едукација о комфорном мерењу шећера у крви. Организатори су акцију оценили као успешну, коментаришући да се Милановчани одговорно односе према свом здрављу и да се редовно одазивају на овакве и сличне акције.

– За дванаест година коликомово друштво постоји, могу да кажем да сам задовољан постигнутим, посебно чињеницом да су наши суграђани почели да мере шећер. Они то раније нису радили и увек су имали неке изговоре. Сада су редовни на овим акцијама, воде рачуна о физичкој активности и адекватној исхрани –рекао је Милан Дражевић, председник Друштва дијабетичара ГМ.


Милан Дражевић, председник Удружења дијабетичара ГМ; фото: ГМ ПРЕСС
Превентивне активности које ово Друштво спроводи су од великог значаја, па је у овиру данашње акције вршена и едукација о употрби Глукагона.

–Глукагон се користи када се особа нађе у дијабетесној коми. Ближњи оболелих од шећерне болести би требало да знају правилно некоме да аплицирају глукагон и због тога је наша препорука да са нама или са стручним лицима у Саветовалишту за дијабетес науче и провежбају сам поступак – објаснио је Дражевић.

Подсећамо, Друштво дијабетичара Горњи Милановац, као члан Савеза друштава за борбу против дијабетеса Србије, и ове године организује едукативни летњи камп посвећен деци и младима оболелим од шећерне болести . Право учешћа на кампу имају деца која болују од дијабетеса типа 1, узраста од 10 до 18 година. Камп ће бити одржан од 22. до 29. јула, а на њему ће присуствовати ендокринолози, 4 медицинске сестре, један нутрициониста, рекреатор и техничко особље. Пријаве се врше до маја месеца у Друштву дијабетичара.

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.571 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)