Одржана још једна превентивна акција мерења шећера у крви 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Одржана још једна превентивна акција мерења шећера у крви
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
01.04.2023 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Превентивна акција мерења шећера крви, у организацији друштва



дијабетичара Горњег Милановца, одржана је у холу Дома културе. Осим мерења гликемије вршила се и контрола ХБА1Ц, а делио се и промотивни материјал и вршила едукација о комфорном мерењу шећера у крви. Организатори су акцију оценили као успешну, коментаришући да се Милановчани одговорно односе према свом здрављу и да се редовно одазивају на овакве и сличне акције.

– За дванаест година коликомово друштво постоји, могу да кажем да сам задовољан постигнутим, посебно чињеницом да су наши суграђани почели да мере шећер. Они то раније нису радили и увек су имали неке изговоре. Сада су редовни на овим акцијама, воде рачуна о физичкој активности и адекватној исхрани –рекао је Милан Дражевић, председник Друштва дијабетичара ГМ.


Милан Дражевић, председник Удружења дијабетичара ГМ; фото: ГМ ПРЕСС
Превентивне активности које ово Друштво спроводи су од великог значаја, па је у овиру данашње акције вршена и едукација о употрби Глукагона.

–Глукагон се користи када се особа нађе у дијабетесној коми. Ближњи оболелих од шећерне болести би требало да знају правилно некоме да аплицирају глукагон и због тога је наша препорука да са нама или са стручним лицима у Саветовалишту за дијабетес науче и провежбају сам поступак – објаснио је Дражевић.

Подсећамо, Друштво дијабетичара Горњи Милановац, као члан Савеза друштава за борбу против дијабетеса Србије, и ове године организује едукативни летњи камп посвећен деци и младима оболелим од шећерне болести . Право учешћа на кампу имају деца која болују од дијабетеса типа 1, узраста од 10 до 18 година. Камп ће бити одржан од 22. до 29. јула, а на њему ће присуствовати ендокринолози, 4 медицинске сестре, један нутрициониста, рекреатор и техничко особље. Пријаве се врше до маја месеца у Друштву дијабетичара.

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.747.742 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)