Потпећка пећина привукла невероватан број посетилаца, на другом месту трврђава Стари град 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потпећка пећина привукла невероватан број посетилаца, на другом месту трврђава Стари град
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
09.02.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Укупан број туриста на територији града Ужица са оствареним ноћењима до 1. децембра 2022. године износио је 75 781,

при чему је 52 896 ноћења остварено од стране домаћих гостију, а 23 085 је број остварених ноћења страних туриста. Када је реч о нашим најпознатијим туристичким локалитетима којима газдује ТО Ужице највише посетилаца 6 500 било је у Потпећкој пећини, 5 500 њих обишло је ужичку тврђаву Стари град, док је у току тромесечног рада у Неолитском насељу “СтаПарк” боравило је 2 143 посетиоца.

У 2022. години у којој је коначиште “Град” обележило пет година успешног рада и пословања реализовано је 1027 ноћења домаћих и 275 ноћења страних туриста. Завршен је пројекат реконструкције и проширења смештајних капацитета, који је реализован у сарадњи са Министарством туризма и омладине које је определило 7 милиона динара. 2,5 милиона динара је учешће града, а 1,3 милиона динара издвојила је Туристичка организација Ужице.

- У два наврата је кроз програм за реализацију јавних радова у сарадњи са НСЗ ангажовала укупно шест лица, која су пружала лоигистичку подршку на подизању нивоа услуге и информисаности суграђана и посетилаца о туристичким производима града Ужица, кроз промоцију, истраживање тржишта и ажурирање базе података. Радило се веома активно и на промоцији свих садржаја и потенцијала кроз учешће на многобројним домаћим и међународним сајмовима и манифестацијама - потврдили су у ТО Ужице за РИНУ.

Како је предвиђено планом рада промоција ће бити интетзивна и током ове године, кроз учешће на сајмовима али и штампање промотивних материјала. Активности ће бити усклађене и са Планом развоја града Ужица за период 2023-2030. чије усвајање се ускоро очекује. ТО Ужице ће заједно са градом бити укључена у све пројектне активности, које ће се изводити у циљу потпуне обнове Старог града, али и све активности везане за пројекат “Престоница културе Србије 2024”.

Наредних дана почеће и реализација новог пројекта кроз Програм прекограничне сарадње са БиХ. “Јачање пешачког коридора у прекограничном подручју Србије и БиХ”, пројекат је вредан је око 404 хиљаде евра, реализација ће трајати 24 месеца са циљем да се унапреди квалитет туристичке понуде на отвореном у складу са европским стандардима. Биће обележено 580 километара пешачких стаза и постављено 10 одморишта уз обуке за обележавање и набавку неопходне опреме. Пројекат предвиђа и промоцију пешачких и планинарских стаза у прекограничној области уз интезивну медијску промоцију.

Туристичка организација Ужице се припрема и за нову сезону у “СтаПарку”, који ће за посетиоце бити отворен у периоду од 1. маја до 31. октобра, а трасу дужине око 7км сви посетиоци прелазиће електричним возићем.

Као и претходне године у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Златибор биће организоване разноврсне радионице за децу.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice potpecka pecina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.442.983 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)