Za sanaciju makadamskih puteva iz lokalnog budžeta izdvojeno dodatnih šest ipo miliona dinara 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za sanaciju makadamskih puteva iz lokalnog budžeta izdvojeno dodatnih šest ipo miliona dinara
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
26.06.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje - Prijepoljski većnici doneli su odluku da se za sanaciju šteta prouzrokovanih obilnim padavinama



na nekategorisanim putnim pravcima obezbedi 6,5 miliona dinara, kao i Odluku o raspisivanju javnog oglasa za pribavljanje uređenog i izgrađenog građevinskog zemljišta za potrebe JKP Lim putem javnog nadmetanja.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje, Draga Popadića, sva šteta nastala na nekategorisanim putnim pravcima biće sanirana u toku leta, ali građani moraju biti strpljivi-ali reč je o procesu koji zahteva vreme, sredstva su obezbeđena a javna nabvka tek treba da se raspiše.

-Mi smo imali i dve vanredne situacije- u jednoj je obezbeđeno preko sedam miliona da se saniraju štetne posledice, u drugoj smo iz redovnih sredstava čistili sneg. U poslednje vreme nismo proglašavali vanrednu situaciju, ali radovi su i te kako veliki i nismo mogli tekućim budžetskim sredstvima u iznosu od 4,5 miliona dinara da sanirati sve. Ono što smo sanirali, voda je odnela. Treći put smo uputili apel Vladi Republike Srbije da nam i oni pomognu sa sredstvima, jer imamo ih gde utrošiti, jer će i ovo što smo odvojili brzo otići- objasnio je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje

Popadić je istekao da će pri sanaciji prioritet imati putevi gde ima ljudi i gde se bave poljoprivredom.

Jasmina Delendžić predložena za novog vršioca dužnosti direktora JKP „Lim”

Opštinsko veće u Prijepolju predložilo je Jasminu Delendžić za novog vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Lim. Ona će na toj funkciji naslediti Dževada Beganovića kome je još krajem prošle godine istekao mandat.

Jasmina Delendžić, građevinska inženjerka zaposlena u JKP Lim predložena je za novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća kao kadar ispred Sandžačke demokratske partije.

– S obzirom da je istekao mandat na koji je Dževad Beganović bio imenovan za vršioca dužnosti u JKP Lim, da ne bismo došli u situaciju da po treći put imenujemo istog kandidata što nije u skladu sa zakonom, predlog je da se Jasmina Delendžić, dugogodišnji radnik ovog preduzeža, inženjer sa brojnim licencama, bogatim iskustvom imenuje za vršioca dužnosti direktora. Ja sam sigurna da će ona kvalitetno obavljati posao- istakla je Samira Ćosović, zamenica predsednika opštine Prijepolje.

Jasminin mandat, na godinu dana trebalo bi da potvrdi Skupština opštine Prijepolje na narednoj sednici.

 

GZS/PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.502.818 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)