Boško Obradović: Poništavanje francusko-nemačkog sporazuma je borba u kojoj moramo pobediti 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Boško Obradović: Poništavanje francusko-nemačkog sporazuma je borba u kojoj moramo pobediti
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
19.04.2023 | 0 коментар(а)



Nadamo se da će novi početak prolećnog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije



izgledati drugačije u odnosu na ono što smo gledali prethodnih meseci,kaže predsednik Dveri Boško Obradović.


"Sledeća sednica, nakon ove koja počinje danas, će omogućiti dopunske tačke dnevnog reda iz redova opozicionih poslaničkih grupa i imaćemo Vladu Republike Srbije u domu Narodne skupštine koja će imati obavezu da odgovara na naša poslanička pitanja. Ono što je za nas iz državitvorne opozicije najvažnije jeste da ćemo u narednih mesec dana imati sednicu o francusko-nemačkom sporazumu koji je Aleksandar Vučić prihvatio 27. februara u Briselu i o aneksu koji je takođe prihvatio 18. marta u Ohridu, o svemu što je Petar Petković nakon toga razgovarao u Briselu i o tome šta će Aleksandar Vučić nastaviti da pregovara sa Kurtijem 2. maja u Briselu. To je za nas apsolutni prioritet parlamentarnog rada u nastupajućem periodu.

Danas, nažalost, obeležavamo jedan tragičan jubilej, a to je 10 godina od potpisivanja antiustavnog Briselskog sporazuma koji je u svoje vreme potpisao sadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uz asistenciju tada prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je suštinski tada bio glavni pregovarač. Za ovih 10 godina, zahvaljujuću tom štetnom sporazumu, država Srbija se na mnogo načina odrekla svoje državnosti na Kosovu i Metohiji, povukla brojne državne institucije i srpski narod dovela u ovoliko tešku situaciju u kojoj se danas nalazi, koja se dodatno pogoršava prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma koji nije ništa drugo nego priznanje lažne države Kosovo, odricanje od Kosova i Metohije i odricanje od dalje bprbe za očuvanje Kosova i Metohije. Dovoljno je pomenuti stav 2 čl. 4 francusko-nemačkog sporazuma koji kaže da se Srbija više neće protiviti članstvu lažne države Kosovo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Zbog toga naše četiri parlamentarne stranke nastavljaju ne samo parlamentarnu borbu, već i vanparlamentarnu borbu za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.
Sve srpske rodoljube pozivamo na novo nacionalno okupljanje u subotu, 22. aprila u Novom Sadu od 18 sati ispred Srpskog narodnog pozorišta, gde će se održati novi protest za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije. To je sledeći korak u našoj borbi protiv francusko-nemačkog sporazuma, borba u kojoj moramo pobediti da bi taj sporazum bio poništen, što je naš ključni zahtev, kaže Obradović i dodaje da traži
poništavanje francusko-nemačkog sporazuma i odgovornost onoga koji ga je prihvatio, Aleksandra Vučića, koji, kako navodi , treba da podnese ostavku, kao i Vlada Srbije, kako bi se išlo na vanredne izbore na svim nivoima, rekao je Boško Obradović.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.276 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)