Захтев гејева и лезбијки да се укину Двери 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Захтев гејева и лезбијки да се укину Двери
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
15.07.2022 | 1 коментар(а)



Геј лезбејски инфо центар саопштио је да је покренуо петицију за забрану рада покрета Двери на "100 година" због како се наводи,

клерофашистичке, шовинистичке и хомофобичне политике коју тај покрет води од самог оснивања.

Реагујући на захтев Двери за отказивањем манифестација Европрајд, најављене за септембар у Београду, из центра су навели да "мржња према ЛГБТ заједници коју Двери константно промовишу, доприноси повећању насиља и говору мржње".

„Српски покрет Двери заборавља да ЛГБТ особе нису тикве без корена и да су део неких породица и да политика мржње коју овај покрет води не чини штету само ЛГБТ особама већ и нашим породицама и пријатељима, али породичне вредности како их Двери виде изгледа не подразумевају наше породице, ближу и даљу родбину које подједнако боли мржња и хомофобија", пише у саопштењу.

Лидер Двери Бошко Обрадовић твитовао је серију твитова на тему одржавања Прајда у Београду која је наишла на осуду ЛГБТ удружења.
Он сматра да новац уложен у то треба преусмерити на много више горућа питања у држави и не трошити ресурсе попут полицијског обезбеђења за "парадирање", како је рекао.

Овај својеврсни рат твитова заинтригирао је твитераше који су одмах заузели стране - пробошко и пролгбт али је било и оних који нису имали чврсте ставове ни за једну ни за другу страну али су искористили прилику да прокоментаришу Обрадовића самог по себи.

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Miso 031

    Podrška za DVERI samo protiv pederizma



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.823.759 посета
    Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)