Završili fakultete i vratili se u svoj mali grad: Dženana i Emir u Priboju započeli jedinstven biznis 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Završili fakultete i vratili se u svoj mali grad: Dženana i Emir u Priboju započeli jedinstven biznis
Trenutno na sajtu: 469       |       Podeli:
18.03.2024 | 0 коментар(а)



Priboj - U vremenu sveopštih migracija i depopulacije većine srpskih sela, priča Emira Vražalice i Dženane Hasanagić



koji su se nakon studija i prvih poslovnih iskustava vratili u rodni grad i započeli svoj biznis, jedan je od najpozitivnijih primera koji vraća nadu.

Dženana Hasanagić i Emir Vražalica, dvoje mladih Pribojaca diplomiranih turizmologa, nedavno su odlučili da se vrate u svoj rodni grad i samostalno započnu inovativnu izradu suvenira i reklamnog materijala laserskim graviranjem na kreativnim instalacijama kombinacije drveta i drugih materijala, što je već u prvih par meseci rada izazvalo veliku pažnju i pohvale turističkih radnika i drugih potencijalnih konzumenata na celoj tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Dženana i Emir u Priboju započeli jedinstven biznis; Foto: RINA

„Kada smo se vratili odlučili smo se na ideju laserskog graviranja i sečenja i nakon nekoliko naših zajedničkih putovanja po regiji uvideli smo mogućnosti zarade kroz izradu suvernira. Takva ideja u ovom delu Srbije nije postojala, okrenuli smo se tome i kupili prvu mašinu i krenuli smo u proizvodnju turističkih motiva naših lokaliteta, kako bi ta mesta predstavili u što boljem svetlu, a ujedno da povežemo sa onim što smo nas dvoje studirali”, kazao je Emir

Ovo je posebno interesantan primer za druge mlade ljude jer su Emir i Dženana svoje formalno obrazovanje permanentno nadograđivali, razvijajući svoju multitalentovanost i svestranost kroz sticanje novih znanja i veština širom sveta, kreirajući tako svoj razvojni put koji sada može da rezultira novim idejama i poslovima i to sve iz rodnog Priboja.

Dženana i Emir u Priboju započeli jedinstven biznis; Foto: RINA

Uz inovacije i kreativnost kojima su osvojili simpatije svih već na startu razvoja svog biznisa, Emir i Dženana planiraju umrežavanje svih turističkih, promotivnih i preduzetničkih činilaca na lokalu, kako bi se na što bolji način valorizovali potencijali zajednice i ovaj kraj bio na adekvatan i kreativan način predstavljen na globalnom nivou.

„Što se tiče tehnološke strane, za sada koristimo laser od 80 vati, koji služi za sečenje i graviranje svih motiva i detalja. A što se tiče umne snage, korisitmo svo ono naše predznanje iz ostalih poslova kojima smo se bavili, fotografijom, dizajnom i vodjenja firmi. U planu nam je da proširimo proizvidnju i dokupićemo UV štampač koji će nam koristiti da unapredimo sve ovo čime se bavimo”, dodao je Vražalica.

Dodaje da što se tiče reakcije ljudi na sve to što rade, izrazito je pozitivna, ponajviše pogotovu što toga nije bilo na našoj teritoriji i pogotovu sve ono što se pojavi u Americi, oni mogu da rade u njihovom Priboju.

Dženana i Emir u Priboju započeli jedinstven biznis; Foto: RINA

„Zbog toga pokušavamo da pratimo trendove, kako bi prošili i napravili saradnju sa ostalim akterima na lokalu, ponajviše domaćim proizvodjačima, gde ćemo mi njima praviti kutije, što za med, narodne rukotvorine, što za mnoge druge proizvode”, zaključio je Emir.

Ovaj pozitvni primer putokaz je za sve one mlade koji bi da se osnaže i odvaže u započinjanju sopstvenih poslova, i koji zaslužuju veću pažnju zajednice a naročito sistemsku podršku za vraćanje ili ostanak na ovim prostorima tromeđe koja se ubrzano prazni.

 

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI PRIBOJ DZENANA EMIR LASERSKO GRAVIRANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.374.397 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)