Парезановић: Радојевић манипулише информацијама, здравство квалитетније него раније 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Парезановић: Радојевић манипулише информацијама, здравство квалитетније него раније
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
29.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Паушалним и полуинформацијама о броју умрлих и рођених у градској болници ствара се лажна слика о томе да у болници људи само умиру,

а да се не лече. Сваке године имамо приближно исти број рођених и он је између 1200-1300, чак је последње три године тај број већи него рецимо 2013. године када је Радојевић био посланик и тада се није бавио бројем рођених и умрлих. У овој години рођена је 751 беба за непуних 8 месеци, трендови су слични и ништа ново се неће догодити што ћете видети на крају године. Сви знамо да деценијама имамо проблем са наталитетом, нема потребе било ко да измишља топлу воду. Поготово не у години када смо први пут као држава издвојили значајна средства за стимулацију рађања, а то није урадила ниједна Влада пре“, изјавио је повереник ГрО СНС Марко Парезановић.

Према његовим речима пре неколико месеци Радојевић је изјавио да ће болницу напустити око 40 медецинских сестара у наредним месецима.
„Питам се како је дошао до те информације, да није можда анкетирао сестре по болничком кругу или је само лупио и остао жив? Права истина је да је у претходне три године отишло око 10 медицинских сестара, а за последње две године примљени су 51 медицинска сестра и 22 лекара. Кажу да немамо довољно искусних специјалиста, а прећуткују да не можемо ни да их имамо јер им пре 10 или 15 година нисмо дали посао и специјализацију да би могли за то време да постану довољно искусни. Они који су добили посао после 2012. логично још увек су неискусни“, казао је Парезановић.

Он додаје да је страшно када неко ко је лекар критикује изградњу клиничког центра Србије.
„Каже Радојевић да дајемо 110 милиона евра у зидове и зидине, а реконструкција КЦС подразумева изградњу нових 86 000 квадратних метара простора, 20 нових операционих сала, 500 нових болничких постеља, нову кулу од 25 000 квадрата, комплетно нов Ургентни центар и дијагностику. Мало ли је? Могао је Радојевић да пита колеге из Ниша у каквим условима могу данас да раде, колико су мање листе чекања, колико су пацијенти задовољнији. Само за нову опрему у КЦ Ниш издвојено је 17 милиона евра. Треба да будемо поносни што држава улаже стотине милиона евра у наша четири клиничка центра“, рекао је он.

Парезановић наводи да му критике не сметају и да и сам зна да све није бајно и да има доста тога што би могло бити боље.

„То сви знамо. Али исто тако тврдим да је стање у здравству данас боље него раније. То говори и Европски здравствени потрошачки индекс, који је више од 20 година стандард у мерењу квалитета здравствених услуга. У 2017. години заузели смо 20. место од 34 државе Европе. Знате који смо били 2012. године? Били смо 34. иза нас није био нико, били смо најгори у Европи. Очекујем да када Радојевић следећи пут будео водио преговоре са Ђиласом и Јеремићем, да их пита какву су то политику водили када нам је здравство било најгоре у Европи после 12 година њихове власти“, истиче Парезановић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.180.739 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)