Александар Радишић победник фото конкурса Србија без баријера 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Александар Радишић победник фото конкурса Србија без баријера
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
04.03.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Параолимпијац са Златибора, Александар Радишић, победник је фото конкурса „Србија без баријера“, који је поводом Међународног дана

инвалидских колица, организовала Национална организација особа са инвалидитетом, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (Сектор за заштиту особа са инвалидитетом).

Фотографија "Лукин и Софијин први рођендан" освојила је прву награду, а на свечаности која је уприличена у Палати Србија награде и признања уручила је Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Фото: Александар Радишић, приватна архива

"Особе са инвалидитетом треба да буду видљиве, да изађу из својих кућа, да се баве спортом и другим активностима" каже Александар и својимпримером показује да инвалидитет није препрека личним стремљењима индруштвеном животу. Његов ентузијазам, амбиције и успеси су надахнуће за људе који се крећу уз помоћ колица која нису препрека, већ помагало које омогућава излаз у свет. Александар додаје да највећа подршка долази од породице, што је засигурно био један од главих разлога да победничка фотографија освоји награду.

Поред тога што се успешно бави атлетиком и члан је параолимпијског тима Србије, Александар је запослен у Туристичкој организацији Златибор, председник је Удружења "Инклузија особа са инвалидитетом Чајетина",покретач и носиоц бројних пројеката.

 

Фото: Приватна архива Александра Радишића

"Посебно сам поносан на пројекат "Златибор без баријера" који је већ неколико година уназад усмерен ка побољшању положаја особа са инвалидитетом у златиборском крају, као и подизања свести јавности о њиховим потребама. Златибор сваке године посети заиста велики броj туриста и веома је важно да сви имају једнаке шансе да уживају у
туристичким атракцијама и садржајима које наша најпосећенија планина нуди. Велики значај у томе има побољшање приступачности физичког окружења и прилагођавање јавних институција, туристичких локалитета, смештајних и угоститељских објеката особама са инвалидитетом, али и мајкама са бебама у колицима, старијим особама" истиче Радишић.

Након успешне спортске каријере као стонотенисер, Александар се посветио атлетици, па га крајем овог месеца очекује прво такмичење у 2021.години, које ће бити одржано у Пули, а на којем би требало да потврди пласман на Параолимпијске игре у Токио.

 

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


aleksandar radisic foto konkurs srbija bez barijera

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.088.646 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)