Зиндовић: Наредна година биће инвестициона за Пријепоље 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зиндовић: Наредна година биће инвестициона за Пријепоље
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
27.12.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Седница скупштине општине Пријепоље на којој је усвојен буџет за следећу годину, према

речима председника општине Драгољуба Зиндовића, завршена је у рекордном року.

,,Када је доношење овако важних одлука у питању потребно је да учествују сви одборници који ће снагом својих аргумената покушати да промене предлог одлуке. Жао ми је што су одбонирици СДП-а само изнели свој негативни став без аргумената, и не сачекавши да гласају напустили скупштинско заседање”, рекао је Зиндовић.

Он сматра да то није права политичка борба, и да треба да буду достојанствени и када су власт и када су опозиција, изразивши наду да ће наредне године учествовати у раду скупштине и договарати се са осталим одборницима у одлучивању.

Зиндовић је коментаришући буџет за 2018. годину рекао да ће следећа година бити инвестициона за општину Пријепоље.

,,У питању је реализација инфраструктурних пројеката нискоградње и високоградње, као и отварање нових предузећа. Велики су изгледи да ћемо добити компанију која ће се бавити експлоатацијом руде. Такође, имамо преговоре са Републичким фондом за развој недовољно развијених подручја, са циљем проширивање постојећих капацитета предузећа као и привлачење инвестиција, како би се отварала нова радна места и запошљавали младих, што је од великог значаја за Пријепоље”, наводи председник општине.

Зиндовић додаје да је Влада Србије одобрила капиталне пројекте за обнову школских објеката, изградње базена, спортске дворане, као и изградњу котларнице на био масу.

Према речима председника општине одобрена су и средства у износу од 65 милиона од Канцеларије за управљање јавним улагањима за реконструкцију старог Каменог моста у Шарампову. Изабран је извођач и са радовима ће се кренути када временски услови то буду дозволили.

,,Наставићемо започете инфрастуктурне пројекте, као што је саобраћајница Коловрат - Сељашница која са уличном расветом изности преко 100 милиона. Затим из сопствених средстава планирамо изградњу капеле, саобраћајнице Шарампов - Ивање, као и наставак реконструкције општинске зграде са новим канцеларијама, како не бисмо као до сада узимали у закуп од правних и физичких лица”, каже Зиндовић.



Између осталих инвестиција креће се и са другом фазом изградње водовода према Бостанима чија је вредност 300 хиљада евра.

,,Ове године смо доста уложили у образовање. Завршили смо школу у Каћеву, а уз помоћ донатора изграђена је и нова зграда школе у Виницкој и Жупи. Надоградили смо дечији вртић, а план је да се прошире капацитети”, рекао је Зиндовић.

Он додаје да планова има много, али фале пројекти. Зато ће се из буџета издовојити значајна средства као би паралелно ишли у изградњу пројеката и документације и спремно дочекали следећу годину као и да се ова доведе према усвојеној одлуци при крају.

,,Што се тиче прихода они су врло реално планирани поред уступних трансфера. Планирано је повећање зарада за јавни сектор у локалној самоуправи и у области културе и на основу тога ће се повећати приходи, као и од пореза на зараду. Такође, очекујемо да ће поступак легализације бити убрзанији у следећој години и ту очекујемо већи приход", истиче Зиндовић.

Према његовим речима наредна година је значајна и по завршетку планског документа детаљног просторног плана дела Пријепоља кроз Шеховића поље.

,,Ово је веома битно за стварање услова да нови инвеститори могу градити на једном савременом и модерном простору где ћемо све урбанистички решити. Ја се надам, с обзиром на интересовање за инвестирање у општини Пријепоље и с обзиром на велики број дознака из иностранства које се сливају на територију општине, да ћемо врло брзо имати Ново Пријепоље на левој обали”, наводи Зиндовић.

Он додаје да ће се и изградњом градске гараже у том делу решити питање паркирања целог града, а формирањем службе у оквиру јавног предузећа регулисати и режим наплате услуга.



Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.110 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)