Гомилање дивљих депонија у Ариљу: Несавесни грађани бацају отпад где стигну 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Гомилање дивљих депонија у Ариљу: Несавесни грађани бацају отпад где стигну
Trenutno na sajtu: 575       |       Podeli:
20.04.2021 | 0 коментар(а)



Ариље – На потезу од непуних десет километара дуж тока реке Моравице у Ариљу може се видети
Фото: РИНА

чак неколико мањих дивљих депонија, а на њима изузетно ружни призори одбаченог намештаја, грађевинског материјала и кућног отпада. Становници села Богојевићи чије куће, али и малињаци су смештени на обали реке, свакдонвено се суочавају са несавесним поступцима појединих грађана.

„На само педесетак метара од засада, они преко ноћи дођу и истоваре пун камион отпада. Крију се по мраку, да не би били ухваћени, иза моје куће само одједном је осванула гомила смећа. То је катастрофа шта се све ту може затећи. Бацају и угинуле животиње, па се од смрада, нарочито у топлијим данима овде не може живети. Постоји опасност и од ширења заразних болести, али и од развоја биљних штеточина“, рекао је за РИНУ мештанин села Богојевићи код Ариља.

У локалној самоуправи кажу да поступају према пријавама и организују чишћење новонасталих дивљих депонија, али велики проблем представља одлагање смећа на руралном подручју.

„Ми излазимо мештанима у сусрет и по пријавама чистимо настале дивље депоније, али је проблем што у руралним подручјима још увек не постоји дефинисан простор где би се одлагао отпад. Ради се на решевању тог проблема, а за те намене издвојена су средства из општинског буџета. У плану је постављење контејнера ван самог језгра града“, изјавио је Предраг Маслар, председник општине Ариље.

Он истиче да још један велики камен спотицања свакако недовољно развијена еколошка свест код грађана и да им је очигледмо лакше пун камион отпада истоварити на обалу, него га превести до контејнера у Ариљу.

"Ми смо сачинили катастар дивљих депонија на територији општине Ариље, обратили се Министарству заштите животне средине, надамо се да ће то имати ефекта. Све групе и појединци који на недозвољена места и обале река буду одлагали отпад биће санкционисани“, рекао је Маслар.

Кроз општину Ариље протиче једна од све најчистије реке у Србији, али предели кроз које пролази Рзав су поприлично неприступачни тако да нема већег гомилања отпада на његовим обалама, као што је то случај се реком Моравицом.

 

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deponija arilje mestani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.513.916 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)