После 40 година учествовања на Сабору Стојан Крстић коначно добио трубу 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
После 40 година учествовања на Сабору Стојан Крстић коначно добио трубу
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
09.08.2019 | 0 коментар(а)



Гуча - За трубача Стојана Kрстића (62) из Владичиног Хана највећа жеља била је да једнога дана, на Сабору трубача



у Гучи освоји трубу. За 40 година саборовања окитио се бројним признањима, али труба је изостала. Да му се жеља коначно испуни, побринули су се новинари, љубитељи Сабора.

„У једном од неформалних разговора, Стојан ми је рекао да му је жао што никада није освојио трубу . Ми новинари дошли смо на идеју да уз подршку пријатеља из Броћића авлије обрадујемо Kрстића и захваљујемо се за енергију коју нам несебично преноси својим умећем свирања”, каже Владимир Илић, новинар Вечерњих Новости.

За четири деценије саборовања, Стојан Kрстић окитио се бројним признањима , али у Гучи никада није освојио оно што је највише желео, трубу.

„Учествујем у Гучи од 1981.године, много сам награда освојио, у Сурдулици, Лесковцу, Врању. У Гучи сам друга труба био два, три пута, признање од Злата јабукa освојио сам 2013. године, а прошле године сам изашао као мајстор трубе. Ипак, никада нисам добио трубу, а њу сам највише желео. Хвала мојој публици, хвала новинарима који су имали слуха за мене, морам три пута пољубити трубу и поручујем да ћу свирати још 100 година “, каже Стојан Kрстић.

Стојану је труба уручена у Броћића авлији, а идеја да се Kрстић награди потекла је на Дринској регати, каже сувласник Мустре Гуче Милош Броћић.

„Трудимо се да покажемо шта је Србија, кроз трубу, српску трпезу, да негујемо трубу и трубаче. Оно што је Србија, то је оно што смо ми, овде су сви дочекани великим срцем”, каже Броћић.
Након уручења поклона на који је чекао пуне четири деценије, Стојан Kрстић је засвирао трубу, са својим оркестром. Емоције које преноси овим лименим инструментом, могу само да се доживе у Гучи.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.281.927 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)