Српски покрет Двери: Предлог Свесрпске декларације о забрани означавања Србије, Републике Српске и српског народа геноцидним 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni             

 
Српски покрет Двери: Предлог Свесрпске декларације о забрани означавања Србије, Републике Српске и српског народа геноцидним
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
30.07.2021 | 0 коментар(а)



Председништво Српског покрета Двери, на седници одржаној 29. јула 2021. године, усвојило је предлог

„Свесрпске декларације о заштити српских националних и државотворних интереса и забрани означавања Србије, Републике Српске и српског народа геноцидним”. Предлог су ставили на увид јавности са циљем да се постигне национално јединство око истакнутих циљева и заједничким снагама, без обзира на идеолошке и политичке разлике, стане у одбрану српских националних и државотворних интереса.

„Најоштрије осуђујемо и одбацујемо наметање `допуне Кривичног закона Босне и Херцеговине` од стране Валентина Инцка, којима се забрањује и кажњава негирање тзв. геноцида у Сребреници, а које имају интенцију да Републику Српску и читав српски народ означе геноцидним и направе правни основ за укидање Републике Српске. Независна међународна комисија, састављена од највећих светских стручњака на челу са израелским научником Гидеоном Грајфом, у свом недавном извештају јасно је доказала да се у Сребреници није десио геноцид.
Позивамо Председника, Народну скупштину и Владу Републике Србије да Србија као потписник и гарант Дејтонског споразума јавно одбаци кршење Дејтонског споразума од стране Валентина Инцка кроз наметање поменутих законских измена уперених искључиво против српског народа у целини.
Подсећамо Председника, Народну скупштину и Владу Србије да посебним одлукама осуде резолуцију о негирању тзв. геноцида у Сребреници донету у Скупштини Црне Горе.

Инсистирамо да Народна скупштина Републике Србије усвоји Резолуцију о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у Независној држави Хрватској, као и да се та Резолуција поднесе Генералној скупштини Уједињених нација на усвајање.
Предлажемо да све локалне самоуправе у Србији, Републици Српској и Црној Гори централним улицама дају имена која ће неговати културу сећања на страдање у вишеструком геноциду над Србима у 20. веку, а посебно на страдалу невину децу у концентрационим логорима смрти у Јадовну и Јасеновцу.

Подржавајући доношење Закона о допуни кривичног закона Републике Српске, предлажемо да сличан такав закон буде донет и у Србији и да садржи следеће чланове:
А) Ко јавно изложи порузи, презиру или грубом омаловажавању Републику Србију и Републику Српску, њихове заставе, грбове, амблеме или химне, казниће се казном затвора до три године;
Б) Ако се Република Србија и Република Српска означе као агресорска или геноцидна творевина или њени народи агресорским или геноцидним, учинилац ће се казнити казном затвора од шест месеци до пет година;
В) Ако је претходно поменуто кривично дело извршило службено или одговорно лице у институцијама власти или органу који се финансира из јавног буџета, казниће се казном затвора од две до десет година, и биће му забрањено обављање било које јавне функције убудуће;
Г) Ако су дотична кривична дела извршена у намери промене уставног уређења Републике Србије и Републике Српске, или њихових територијалних целовитости, учинилац ће се казнити казном затвора од три до петнаест година.

Апелујемо на све некадашње сукобљене стране у грађанском рату у Босни и Херцеговини, као и у другим државама бивше Југославије, да наставе процес помирења и јачања услова за заједнички живот заснован на равноправности нација и пуном поштовању људских и мањинских права, како учињени злочини са свих страна више никада не би били поновљени. Задатак научне заједнице јесте изучавање и анализа свега што се догодило без икаквих ограничавања за научно истраживање и јавно публиковање.

Позивамо све српске политичке субјекте у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Хрватској, Северној Македонији и региону, дијаспору, СПЦ, САНУ и академску заједницу, грађански сектор и свеукупну српску јавност да подрже предложену Свесрпску декларацију која ће након што буде преточена у политичку и законску праксу бити правни основ одбране целокупног српског народа и легитимних српских националних и државотворних интереса.
Поучени сопственим историјским лутањима и грешкама, као и занемаривањем очувања српског националног идентитета и интереса у време југословенства и комунизма, сматрамо да је дошло крајње време да све политичке и геополитичке теме сагледамо са чисто српског становишта и не дозволимо да нам се више икада понови геноцид над Србима”, каже се у предлогу Српског покрета Двери.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.048.547 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)