Противградне ракете за све станице у Моравичком окугу 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Противградне ракете за све станице у Моравичком окугу
Trenutno na sajtu: 299       |       Podeli:
27.03.2018 | 0 коментар(а)



Гoрњи Милановац – На другој редовној седници Савета Моравичког округа, посебан акценат стављен је на стање јавне безбедности на подручју општине Горњи Милановац,

а говорило се и о припреми система одбране од града у 2018.години као и о стању противградних станица, ракета и противградних стрелаца.

Председник Савета Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић истакао је да ће до 15. априла, кад почиње сезона одбране од града, бити обезбеђено да на подручју округа, свака противградна станица има преко 12 противгрдних ракета, колики је оптималан број. А посебна тема било је озакоњење објеката и анализа како градске и општинске управе спроводе своје обавезе које проистичу из закона о озакоњењу објеката.

“Констатовали смо да поједине управе то добро раде, а неке од њих треба да мало више буду посвећене том послу, јер то је посао који је од општег интереса са једне стране, а са друге у интересу је сваког грађанина који има нелегално саграђен објекат да по изузетно повољним условима то легализује.

Фото: Глас западне Србије

Што се тиче регистрације стамбених заједница Моравички округ је у Републици Србији отишао даље од других и овај посао ће привести успешно крају до краја априла ове године. Практично , свака стамбена зграда ће имати свог управника и то ће бити почетак да се решавају неки проблеми који су везани за колективно становање на подручју читавог округа. Оно што започињемо и што треба да буде завршено до краја ове године јесте формирање односно ажурирање адресног регистра. Свака улица ће добити свој назив, свака стамбена и пословна јединица ће добити свој број, укључујући и сеоско подручје“, истакао је Јоловић.

 

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, наводи да што се тиче опште безбедности и сузбијања криминалитета општина Горњи Милановац је узела активно учешће са ПС у горњем милановцу.

“Ми смо прошле године из буџета издвојили око 15.000.000 динара за набавку камера које ће служити првенствено за безбедност деце. Прошле године смо урадили Предшколску установу „Сунце“ и обезбедили је потребним камерама. Такође Гимназију у Горњем Милановцу обезбедили са видео надзором , техничку и економску школу, ОШ „Момчило Настасијевић“, такође под видео надзором ће бити и градски парк и улаз из правца Чачка и то ћемо завршити у наредних петнаестак до двадесет дана. Мониторинг центар за све активности ће бити у свакој засебној школи за школске објекте, а све скупа и у станици СУП-а у Горњем Милановцу где ће моћи и МУП да прати активности. Када говорим о неком наредном периоду, ми ћемо у овој години гледати да покријемо камерама све битније раскрснице у граду, тако да ћемо моћи да контролишемо не само безбедност саобраћаја већ и да несавесне возаче том приликом кажњавамо и на такав начин. Што се тиче саме безбедности саобраћаја, набавићемо и три доплер радара за сва три фреквентна улаза у Горњи Милановац. Из правца Београда, правца Чачка и са ауто – пута то јест Такова. Поред свих школа ће бити уграђена и светлосна вертикална сигнализација која ће опомињати возаче да наилазе на место школе, да успоре брзину и на сваком пешачком прелазу стану.

По питању озакоњења објеката, општина Горњи Милановац је прва у Моравичком округу по броју донетих решења о озакоњењу објеката. Овом приликом желим да похвалим и рад Општинске управе општине Горњи Милановац и све запослене који раде на пословима озакоњења јер су у значајном проценту , око 25%, већ успели да озаконе објеката”, јасан је Ковачевић.

Глас западне Србије

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.835.590 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)