Dosadašnji direktor EPS-a smenjen, Dušan Živković novi v. d. 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Dosadašnji direktor EPS-a smenjen, Dušan Živković novi v. d.
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
15.06.2023 | 0 коментар(а)



Novi v. d. direktora EPS-a biće Dušan Živković saznaje RTS, koji je radio i u Elektroprivredi i u Elektrodistribuciji Srbije.



Novi Nadzorni odbor razrešio je dužnosti dosadašnjeg direktora Miroslava Tomaševića.

Ministarka energetike Dubravka Đedović je nedavno najavila da se očekuje raspisivanje javnog konkursa za imenovanje novog direktora "Elektroprivrede Srbije".

Istakla je da će konkurs biti transparentan i da će moći da učestvuju svi zainteresovani kandidati.

Navela je da ne može da zna da li će se Miroslav Tomašević javiti na konkurs, ali je dodala da je on slobodan da to učini, jer je konkurs javni.

Inače, nedavno su imenovani novi članovi Nadzornog odbora EPS-a: Bivši državni sekretar norveškog premijera Oluf Ulset, rukovodilac beogradske kancelarije Euroneta Vladan Živanović, magistar ekonomije sa iskustvom rada na visokim pozicijama u više ministarstava Norveške Per Sanderud, nekadašnji vodeći specijalista u Svetskoj banci u Vašingtonu Dejan Ostojić, stručnjak za energetiku sa iskustvom rada na visokim pozicijama norveške energetske kompanije Statkraft Hilde Baken, rukovodeći na više pozicija u domaćim i stranim bankama Igor Petković i predstavnik Sindikata radnika EPS-a Miodrag Ranković.

Ministarka je tada najavila profesionalizaciju menadžmenta, navodeći da je cilj da EPS postane uspešna kompanija koja će biti uzor za ceo region. Navela je i da cilj nije privatizacija kompanije, već ulaganje u nove proizvodne objekte.

GZS/RTS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti eps struja direktor smenja nov

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.512.690 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)