Овако Вера меси хлеб, два дана и са неколико врста брашна уз додатак домаћег квасца 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Овако Вера меси хлеб, два дана и са неколико врста брашна уз додатак домаћег квасца
Trenutno na sajtu: 323       |       Podeli:
09.03.2022 | 0 коментар(а)



Топола – Некада је свака кућа мирисала на домаћи хлеб али са променама животних навика и нешто бржим темпом живота тај мирис хлеба који нас све враћа у



детињство све ређе се може  осети. Ипак у једном домаћинству надомак Тополе скоро свакога дана двориштем се шири мирис хлеба и то не било каквог. Домаћица Вера Лазаревић припрема посебан хлеб и то два дана а рецептура није ни мало једноставна. 

„Другачији је, компликованији али мени ништа не пада тешко јер волим то да радим. Овај хлеб се меси два дана. Претходан дан се замеси тесто које се развлачи и преклапа као када правите салчиће. Што се више пута развуче и преклопи лепши је. Такође му посебан укус даје и домаћи прављени квасац који је направљен од ражаног брашна, то је пре свега један здрав хлеб, домаћи и веома укусан“, каже за ТопПрес, Вера Лазаревић из Тополског засеока Ваганац.

Вера припрема посебан хлеб, фото: ТопПрес

Према речима ове домаћице, многе даме су покушале да припреме овај хлеб, али нису успеле.  Вера је за ову врсту хлеба постала прави мајстор јер већ постоји интересовање и  да се купи па јој није тешко да дневно умеси и по неколико комада.

 „Осим другачијег укуса он је и визуелно посебан. Ретко где можете видети хлеб који је овако нашаран и који захтева тако другачије мешење. Тесто које смо претходног дана замесили и обрадили, преноћи у фрижидеру, а онда непосредно пред печење, извадим га из корпице, преврнем и са те доње стране нашарам, односно исцртам га, јер ће за време печења да препукне и онда када има своје шаре лепше ће изгледати. Такође се пече у поклопљеном суду који је загрејан пред печење и све то му даје посебан изглед и диван укус“, објашњава Вера.

Фото: ТопПрес

Овако припремљен хлеб оставља свакога без даха, јер ретко ко може бити имун на мирис топлог хрскавог хлеба који је припремљен у кухињи и испечен у загрејаној рерни Смедеревца.

ГЗС/ ТопПрес

Фото: ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Topola vera hleb

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.223.500 посета
Тренутно на сајту: 324 посетилац(a)