Рудник појачава туристички потенцијал, ове године отварају се базен и визиторски центар 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Рудник појачава туристички потенцијал, ове године отварају се базен и визиторски центар
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
07.03.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Бисер на западу Србије, са чијег врха пуца поглед на српску Тоскану,
До сада је ова планина била неистражена и нетакнута планинска лепотица, Фото: РИНА

док се са друге стране виде врхови Овчара и Каблара коначно доживљава свој процват. Наиме, у току је друга фаза радова на изградњи отворених базена на Руднику и трећа фаза изградње Визиторског центра, који ће оживети и привући туристе на до сада још неистражену српску планину. Овај комплекс састојаће се од базена за пливаче и оних намењених деци и инфопутла који ће открити све путеве и тајне нетакнуте планине поред Горњег Милановца.

Прва фаза радова на изградњи отворених базена на Руднику подразумевала је рушење постојећег и изградњу великог и малог базена за децу са машинским собама (земљани бетонски радови), затим израду хоризонталне и вертикалне хидроизолације као и прве фазе инсталација. Урађен је тротоар и рампа око два новоизграђена објекта који се налазе у склопу комплекса као и потпорни зид који физички одваја терен око базена и једног новоизграђеног објекта од приступног терена и другог објекта.

Друга фаза радова која је у току обухвата постављање спољашње и унутрашње столарије, санитарија, затим електричарске радове, малтерисање објеката, решење воде-сабирна јама и постављање инсталација у машинским собама за базене. За прву и другу фазу радова из буџета локалне самоуправе опредељено је 53.978.059 динара.

У току је друга фаза изградње базена и визитоског центра, Фото: Прес служба

„Друга фаза радова је у току, с тим што имамо минимална кашњења у уређењу објеката, превасходно намењених за функционисање базена и објекта који ће служити као кафић - ресторан. Ми смо за уторак заказали састанак са извођачем како би убрзали динамику радова. Расписали смо набавку за трећу фазу и циљ нам је да се цео пројекат заврши и буде у употреби за летњу сезону која је пред нама. У Горњем Милановцу овог лета отворени базен неће бити у функцији због изградње затвореног, а тим радовима ће бити обухваћено и уређење комплетног простора, због чега купање неће бити могуће. Управо због тога, трудимо се да радове на Руднику максимално убрзамо. Руковођење радом базена на Руднику преузеће СРЦ „Бреза“, па је неопходно и да запослени буду присутни овде приликом реализације треће фазе радова, како би стекли увид која је опрема уграђена и које су филтер станице у питању, због самог одржавања базена. Верујем да ћемо уз добру координацију и доброг извођача, кога ћемо изабрати за трећу фазу, моћи да летњу сезону дочекамо на Руднику са спремним отвореним базенима”, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, приликом обиласка градилишта.

Радови на изградњи Визитроског центра ушли су у трећу, од четири фазе. Обавља се унутрашње малтерисање, постављање изолације, затим израда равнајућег слоја на подовима, постављање керамике у мокрим чворовима. У току су и радови на водоводној мрежи, израда канализације и постављање елетроинсталација.

„Сви радови на изградњи Визиторског центра обављају се планираном динамиком. У току је израда пројектног плана за партерно уређење, које ће уследити по завршетку комплетних радова на самом објекту. Циљ је да се створи складна целина са отвореним базенима. Туристичи потенцијал Рудника на овај начин ћемо значајно побољшати, јер ћемо имати мултифункционални обејкат, како за продају сувенира домаћих производа тако и за смештај гостију. Туристичка организација општине Горњи Милановац ће бити задужена за Визиторски центар, а ова два објекта су највећа улагања локалне самоуправе у МЗ Рудник. Базене у целости финансирамо из сопственог буџета, док смо у пројекту Визиторског центра суфинансијери са Министартсвом туризма. Општина Горњи Милановац равномерно развија сва подручја на која је стављен акценат када је туристичка понуда у питању а то су Рудник, Таково и Прањани”, закључио је предсендик општине.

Садржаји намењени и одраслима и деци, Фото: Прес служба

За досадашње радове на изградњи Визиторског центра на Руднику Министратсво трговине, туризма и телекомуникација до сада је определило нешто више од 26 милиона динара.


РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac rudnik turizam vizitorski centar bazen

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.307.847 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)