Да не поверујеш: уговор на бесповратних 12 милона неће нико да потпише због политике 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Да не поверујеш: уговор на бесповратних 12 милона неће нико да потпише због политике
Trenutno na sajtu: 282       |       Podeli:
13.07.2017 | 0 коментар(а)



Лучани – Бесповратна средства у износу од 12 милиона динара које је Министарство трговине,

туризма и телекомуникација определило за адаптацију и санацију Спортског центра у Гучи, чекају на потпис председседнице општине Весне Стамболић од 24. априла ове године.

Пројектом је предвиђена адаптација и санација вип ложе са постављањем фотеља за потребе саборске манифестације и прихват важних гостију као и трибина на главном стадиону. Такође, предвиђена је санација трибина на помоћним теренима за мале спортове, тениских терена унутар главног стадиона са израдом хидрантске мреже око постојећих и адаптација базена са постављањем тобогана.

За идејно решење Спортског центра урађен је предмер за све предвиђене позиције радова, као и предмер према просечним ценама за све наведене позиције у укупном износу од 23. 984 милиона динара са урачунатим ПДВ – ом.

Међутим иако општина нема обавезу враћања, па чак ни паритетни износ у буџету, први човек општине одбија да стави потпис на такав уговор, што је зачуђујуће.

У Министарству трговине туризма и телекомуникација су нам потврдили да су средства бесповратна и да је једина обавеза да се она наменски утроше.

 

Уговор који чека потпис председнице општине од 24. априла

Глас западне Србије је покушао да добије одговор од председнице општине шта се заправо догађа и зашто већ више од два месеца уговор стоји у фиоци, али у томе нисмо успели, чак ни преко портпарола.

Политичке размирице прече од интереса грађана?

По среди је по свему судећи политички обрачун две струје у напредњачким редовима и скупљање политичкх поена, који ће по свему судећи коштати грађане Гуче, који ће због унутарпартијских размирица остати без ових средстава. Једина обавеза у уговору је да се средства морају наменску утрошити, али би због тога неко добио додатне политичке поене. То је изгледа довољан разлог да се уговор не потпише.

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.786.382 посета
Тренутно на сајту: 282 посетилац(a)