У ужичком селу Волујац Кинези закупили пет парцела где се прави велики камп за раднике 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
У ужичком селу Волујац Кинези закупили пет парцела где се прави велики камп за раднике
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
12.09.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Изградња обилазнице око Ужица, инфраструктурни пројекат на који се чекало годинама,
Фото: РИНА

коначно је пред реализацијом. У току су припремне активности које претходе почетку изградње, у склопу којих је кинеска компанија Power Constuction Corporation of China закупила парцеле у селу Волујац за потребе изградње радничког кампа, преноси агенција РИНА.

„Надомак Ужица биће направљен камп за око 60 радника из Кине, и око 90 радника фирми подизвођача. Број радника знатно ће се увећати са почетком рАдова на тунелу Кадињача. Кинеска компанија је закупила парцеле на пет година, монтажне кућице су већ поручене и стижу из Кине", потрвђено је за РИНУ у Градској управи у Ужицу.

Обилазница око Ужица пројекат је од огромног значаја за све грађане, а за његову реализацију већ је обезбеђено близу 30 милиона евра. Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова потписан је у марту ове године. Обилазница ће бити дугачка нешто мање од пет километара, обухватаће четири моста од који је највећи онај преко реке Ђетиње.

„Изградњом обилазнице око Ужица биће решено неколико великих дугогодишњих проблема. Смањићемо аерозагађење које настаје као последица утицаја саобраћаја јер ће теретни и аутобуски саобраћај бити измештен из града чиме се додатно убрзава проток саобраћаја у самом центру. И безбедност свих учесника у саобраћају дижемо на виши ниво јер коначно решавамо и проблем раскрснице код Основне школе", нагласио је министар саобраћаја Томислав Момировић.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kamp kinezi volujac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.873.215 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)