Дружење на Горском аеродрому, ко жели да лети нека дође на Дражину писту 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Дружење на Горском аеродрому, ко жели да лети нека дође на Дражину писту
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
20.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У суботу ће у 10 часова слетети најмање осам авиона и један хеликоптер на Горски аеродром у селу Прањани.



Биће то својеврстан слет где ће сви они који желе да полете са Дражиног аеродрома и виде Равну Гору из ваздуха моћи да искористе овај слет који ће наредних година постати традиционални и све масовнији.

Планирано је да први авион слети нешто пре 10 часова након чега ће у низу доћи још најмање осам авиона из разних крајева Србије.

Иначе аеродром на Галовића пољу са кога су спасени  савезнички пилоти  поново је стављен у функцију прошле године, заслугом државе Србије и  тадашњег министарства за инфраструктуру на чијем челу се налазила Зорана Михаиловић и помоћник пилот Зоран Илић.

Аеродром на Галовићима познат је у народу као Горски аеродром где су сељаци 1944. године ручно саградили писту уз помоћ воловских запрега на коју су слетели Амерички, Британски, Италијански и Француски авиони који су одвезли бројне пилоте који су били оборени над овим делом  Србије. 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pranajni galovici aerodrom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.442.900 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)