Стаматовић: Гондола се гради! Нисмо против наше државе али нећемо никоме дозволити да нас понижава! 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Стаматовић: Гондола се гради! Нисмо против наше државе али нећемо никоме дозволити да нас понижава!
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
01.05.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - „Пре годину дана „Златиборском мобом“ кренули смо са радовима на почетној станици гондоле. Симболично, на Празник рада 2018. године

интензивирали смо те радове и златиборска гондола добија своје јасне обрисе“ рекао је председник општине Чајетина Милан Стаматовића на симболичном почетку радова на изградњи почетне станице будуће панорамске гондоле на Златибору.

,,Након три године поново се налазимо на почетку и желимо да упутимо поруку отуђеној, однарођеној власти оличеној у једном човеку и ванинституционалним јединицама Српске напредне странке“ наставио је Стаматовић „да поштују Устав и законе ове државе.  Да не спречавају општи интерес, да не одуговлаче, да нам не вређају интелигенцију и не праве штету држави Србији, грађанима општине Чајетина, туристима, инвеститорима”.

,, Xоћемо још једном да покажемо на овај начин хумором, сатиром, оловком како се боримо за своја права а не неким другим видовима борбе. Ако нас буду натерали на то, сигурно ћемо кренути у том правцу да дођемо у Београд, да затражимо грађевинску дозволу и да успоставимо народну власт а не власт једног човека и једне политичке партије”, нагласио је Стаматовић.

Стаматовић се окупљеним грађанима обратио са речима да „више нећемо да дозволимо да нас потцењују, омаловажавају, да вређају интелигенцију здравих, поштених, надасве вредних Златибораца, инвеститора, туриста који долазе овде и подржавају нас.”

„Да нас неко не би погрешно схватио, ми нисмо против наше државе. Не, ми смо за нашу државу. Ја сам чиновник ове државе и радим за своју државу. Нећу да радим за ванинституционалне хорде, паравојне јединице Српске напредне странке, које су узурпирале комплетну власт и нећу да се понижавам, да молим, да клечим пред њиховим напредњачким институцијама, већ хоћу да одем у своју државу, министарства, да ме тамо сачека оно што је у складу са законом и предвиђено и прописано“ закључiо је Стаматовић.

Осврнувши се на недавну одлуку државних органа да подручје Златибора прогласе Парком природе и тиме Златиборцима уведу још један намет Стаматовић је поручио грађанима општине Чајетина да „све ово овде што видите у овом простору од 647 квадратних километара је ваше. Ово је наше, ово је наше деце”.

Директор ЈП „Голд гондола“ Бојана Божанић је овим поводом рекла да је општина Чајетина  добила другу грађевинску дозволу и да су радови већ у току на почетној станици гондоле. „Кренули смо од краја. Прво смо добили грађевинску дозволу за последњу станицу на врху Торника. То смо обележили као званични почетак радова али сада смо хтели симболичним убацивањем ове прве лопате бетона у темеље стуба који ће бити део почетне станице да покажемо да желимо да наставимо са тим радовима, да се наше активности на изградњи гондоле неће зауставити ни у једном тренутку. Оно што смо завршили до сада то је све у вези са имовинско-правним односима. Општина Чајетина има решене имовинско-правне односе на целој траси гондоле, међутим видећемо да ли ће одређене правне заврзламе, да их тако назовем, које немају везе са општином већ искључиво са државом бити препрека да ми то што имамо као решене имовинско-правне односе, да ли ће нам то омогућити да и завршимо гондолу“ закључила је Божанић. 

Рок за завршетак почетне станице гондоле је 11. јун ове године, истакла је Божанић, и планирамо да наставимо радове подизањем стубова. „То је, да подсетим,36 стубова до врха Торника са међустаницом код Рибничког језера. Сасвим сам сугурна да ће пројекат гондоле Златибор значајно подићи на светској туристичкој сцени и да ћемо веома брзо достићи постављен циљ да у наредних седам до десет година имамо  милион туриста уз 10 милиона ноћења годишње“.

Окупљеним грађанима се обратио и Зоран Кесић, аутор емисије „24 минута са Зораном Кесићем“, који је својим препознатљивим, бритким ставом осврнуо на ток градње гондоле на Златибору.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.937.887 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)